El davanter polonès Robert Lewandowski, el gran fitxatge del Barcelona, va viure ahir divendres el seu primer gran dia en l’anomenat Spotify Camp Nou, on es van donar cita més de 55.000 espectadors, una presentació de les més multitudinàries en la història de l'entitat blaugrana.

Segons el club català es van retirar 59.026 entrades per assistir a l’acte. L'assistència a l'estadi va estar a l'altura de les grans presentacions en els últims anys. Es van apropar uns pocs menys que quan Diego Armando Maradona va vestir aquella samarreta Meyba el 1982, encara que llavors la presentació va ser conjunta de tot l'equip.

Per veure els primers tocs de Lewandowski amb el número nou es van citar més espectadors que quan es va estrenar Neymar jr el 2013 (56.000) o quan Zlatan Ibrahimovic va vestir per primera vegada la samarreta del Barça el 2009 (50.000). Van ser més que quan Ronaldinho va congregar el 2003 a 20.000 persones o quan el desitjat Thierry Henry, l'estiu de 2007, va reunir a 35.000 culers en el mateix escenari

Va saltar Lewandowski amb el nou en l’esquena fins ara en poder de Memphis Depay -«una decisió estratègica del club», va dir el president Joan Laporta- i el Camp Nou va embogir.

Laporta va exercir gairebé d'speaker a l'estadi. Micròfon en mà va agrair al jugador el seu esforç per venir al Barça. «No va ser fàcil, creieu-me. Aquesta operació ha estat possible perquè el jugador volia venir aquí», va dir el dirigent, qui va agrair especialment al representant del jugador, Pini Zahavi, el seu esforç en l'operació. «Avui és un dia històric», va dir un exultant Laporta. Les primeres paraules del davanter van ser en català: «Estic molt content de ser a Barcelona».

«Estic molt orgullós de ser futbolista del Barça. Ha estat difícil, però al final estic aquí. La meva felicitat és gran, estic segur que marcaré molts gols en aquest estadi i guanyarem molts títols», va dir als assistents. Després, a la sala de premsa, va admetre que l’afecte dels espectadors havia estat «increïble» i que s’hi havia sentit «emocionat» durant la presentació.

«És difícil trobar les paraules. Quan vaig veure el projecte, vaig prendre la decisió de venir. Sé que el Barça ve d'un moment difícil, però tot anirà molt millor. Els meus companys tenen molt potencial i amb aquest equip podem fer coses molt bones», va opinar. Lewandowski no sent l'edat que té i considera que Barcelona era «el següent pas perfecte» en la seva carrera. «Estic molt satisfet», va sentenciar el davanter polonès.