Maverick Viñales sortirà segon en el Gran Premi de la Gran Bretanya de MotoGP que es disputa avui. El pilot rosinc va marcar un excel·lent registre en l’última volta dels entrenaments que només va millorar la Ducati de Zarco. El francès sortirà des de la pole. En Moto2, el gironí Albert Arenas també va signar uns bons entrenaments classificatoris i serà quart a la graella de sortida.

El pilot d’Aprilia Maverick Viñales se’n va anar de vacances amb la sensació que havia trobat el punt a l’Aprilia. Durant els lliures al circuit de Silverstone va confirmar-ho i ahir als entrenaments va constatar que estarà al davant. Viñales es va quedar a 0.098 segons de la pole de Zarco. A la primera línia de la graella els acompanya una altra Ducati, la de Jack Miller.

Els dos principals candidats al títol, el líder del Mundial Fabio Quartararo, i el segon a la general, sortiran des de la segona fila, quart i sisè. Aleix Espargaró va patir una forta caiguda als últims entrenaments lliures i va sortir minvat als classificatoris. Tot i això, el de Granollers va salvar els mobles i només sortirà dues posicions per darrere del seu principal rival pel títol. Quartararo haurà de fer complir una penalització i pot veure com Espargaró li retalla punts.

En Moto2, Albert Arenas va aconseguir una meritòria quarta posició. El gironí començarà des de la segona fila. La pole va ser per Augusto Fernández, mentre que Joe Roberts i Ai Ogura sortiran segon i tercer, respectivament.

En la categoria petita, el brasiler Diogo Moreria va obtenir la primera pole al Mundial. L’espanyol Izan Guevara i el japonès Ryusei Yamanaka l’acompanyaran a la primera fila.