La Creu de Sant Jordi, un guardó que va rebre el Barça de la Generalitat fa 30 anys, inspira la tercera samarreta de l’equip blaugrana, que s’estrenarà aquesta nit en el duel contra l’ELA que se celebrarà al Camp Nou contra el Manchester City.

«El club vol posar en valor l’aposta pel compromís social, la diversitat i la inclusió que forma part dels pilars que sustenta el lema ‘mes que un club’», ha argumentat el Barça. I ha indicat que la presentació oficial d’aquest nou equipament s’ha fet amb els jugadors i jugadores del primer equip junt amb jugadors i jugadores del Barça Fundació Genuine.

S’utilitzarà en totes les competicions

Aquesta tercera indumentària, a diferència de la temporada passada, no serà exclusiva per a la Champions, sinó que, segons ha informat el club blaugrana, «s’alternarà amb la primera i segona samarreta en les diferents competicions».

És un disseny absolutament trencador, perquè desapareixen les franges habituals i inclou el dibuix «d’una gran creu en blau i vermell a la part frontal de la samarreta, la base de la qual és de color gris clar». El Barça afirma que «és una proposta molt atípica, ja que suposa una novetat en relació amb l’imaginari històric de les samarretes».