El ciclista sud-africà Louis Meintjes (Intermarché-Wanty-Gobert) va guanyar ahir la novena etapa de la Vuelta a Espanya 2021, disputada entre Villaviciosa i Els Praeres de 175,5 quilòmetres, mentre que el líder Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) va donar un cop de puny sobre la taula a la general.

Meintjes, als seus 30 anys, es va imposar en l’ascensió final als Praeres després de culminar en solitari una fugida que mancant deu quilòmetres semblava cosa de Samuele Battistella (Astana Qazaqstan) i Jimmy Janssens (Alpecin-Deceuninck). Però el seu atac va fer efecte i va triomfar en l’última etapa prèvia al dia de descans.

Una jornada que també va deixar espectacle entre el grup de favorits a la classificació general, liderat per un Evenepoel que va obrir encara més la distància respecte a l’espanyol Enric Mas (Movistar Team) i l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Classificació etapa: 1. L.Meintjes, 4h 32’ 39’’; 2. S. Battistella, +1’01’’; 3. E.Zambanini, +1’14’’. Classificació general: 1. R. Eevenepoel, 34h 02’ 32’’; 2. E.Mas, +1’12’’; 3. P.Roglic, +1’53’’.