El belga Remco Evenepoel (Quick Step Alpha Vinyl) va ser aclamat com a nou rei de la Vuelta a Espanya una vegada finalitzada l’última etapa, entre La Fregues i Madrid, de 96,7 km, en la qual es va sumar a la festa el colombià Juan Sebastián Molano (UAE Emirates) amb una prestigiosa victòria a l’esprint.

Una etapa d’homenatge i festa en honor del portador del jersei vermell que va desembocar en un esprint massiu en el qual va acabar braços enlaire Juan Sebastián Molano (Paipa, 27 anys), qui es va imposar en una arribada molt disputada amb un temps de 2h.26’6’’.

També van travessar la línia els espanyols Enric Mas i Juan Ayuso, tots dos en el podi, com a segon i tercer, i Carlos Rodríguez, campió d’Espanya, al costat d’Ayuso en la confirmació del relleu generacional del ciclisme espanyol. Per al ciclista de Xàbia és una fita històrica. És el més jove en els últims 118 que pujr al podi d’una gran cursa.

Alejandro Valverde es va acomiadar de la Vuelta amb 42 anys i 16 participacions, la primera d’elles el 2002, i sense oblidar la victòria final en l’edició del 2009.