Quiosc Diari de Girona

Diari de Girona

El món es fixa en Girona com a referent ciclista internacional

L’espai firal de Fontajau s’impregna, en la jornada central d’ahir i amb més activitats, d’una atmosfera de l’esport de la bicicleta que consolida el certamen, multitudinari, a la ciutat

12

El Sea Otter omple Fontajau Aniol Resclosa

Girona es torna a convertir aquest cap de setmana en la capital europea del ciclisme amb el festival Sea Otter Europe, que enguany torna amb tota la seva esplendor després de la suspensió del 2020 i del format reduït de l’any passat. 

L’entorn de Fontajau es vesteix aquests dies de gala i al seu voltant ja s’olora que les bicis són fins avui les grans protagonistes de la ciutat. L’esdeveniment també atapeïa ahir de cotxes estacionats tots els carrers de la zona. Alguns visitants, visiblement sorpresos per la gran quantitat de públic que s’aplegava, s’havien d’allunyar bastant per trobar un aparcament. 

L’espai firal de Fontajau es va omplir ahir dissabte, la jornada forta de l’esdeveniment, de nens i nenes, joves, famílies i una gran varietat de públic interessats no només en l’oferta esportiva sinó també en la vessant comercial i expositiva. L’entrada és de franc.

En aquesta edició, a més, s’estrena el festival europeu de la mobilitat urbana. Al llarg de tot el cap de setmana, en el recinte s’ofereix una exposició de les bicicletes que s’utilitzen per moure’s per una ciutat, i també hi ha una oferta de circuits urbans on els visitants podran provar-hi bicis i altres sistemes de mobilitat elèctrica. 

D’aquesta forma, Girona es posiciona comuna ciutat compromesa amb el ciclisme com a mitjà de transport sostenible, volent emular el model de grans capitals europees on la majoria de població es desplaça amb bicicleta.

Aquest cap de setmana en la fira hi ha unes 315 marques destacades del panorama internacional, que arriben a Girona amb els seus grans camions i furgonetes, pròpies de grans esdeveniments com aquest. 

Fonts de l’organització comenten que pràcticament tots els països europeus hi estan representats. En paral·lel amb les marques, el festival és una amalgama de visitants de diferents indrets del territori català i també de diversos llocs del món, com ara Estats Units, Canadà o Colòmbia, un país on el ciclisme és gairebé una religió.

Amb aquesta capacitat d’atracció, des de l’organització es destaca que Girona es consolida com un destí ciclista de referència. La ciutat i el seu entorn, tant per les seves condicions geogràfiques i carreteres com pel gruix de negocis especialitzats en el sector, ja tenen de per sí un potencial important en aquest àmbit, i ara amb el Sea Otter té un esdeveniment que aglutina aquesta fortalesa. 

A més, un dels secrets del festival és la capacitat de captar diferents públics amb un interès diferent en la matèria. Més enllà d’aquelles persones que han competit en proves o que practiquen aquest esport, ahir també hi havia persones passejant pel recinte que simplement tenien curiositat per conèixer més aspectes d’aquest esport i del món del ciclisme en general.

Una activitat que ahir tenia força èxit era la Demobike, que permet als visitants i aficionats d’aquest esport provar models i talles de bicis de forma gratuïta. Això també serveix a les marques per promocionar-se i vendre el màxim volum de bicicletes possible de les diferents modalitats

El festival també compta amb un espai de restauració format per diferents foodtrucks, ben a prop dels circuits. A més, el festival està ambientat amb música en directe de DJs.

A falta de l’últim dia de festival, l’organització espera igualar o, fins i tot, superar la xifra de visitants de l’última edició a ple rendiment de 2019. En els altres aspectes, com a mínim, la tendència ja és a l’alça. En la prova cicloturista es preveu una participació de més de 2.000 participants, triplicant gairebé la xifra de les primeres edicions i la de BTT també ha experimentat un creixement important, amb un 700 participants. A més, enguany hi ha hagut un augment del 30% de marques respecte a l’any passat, si bé s’ha de tenir en compte que a causa e la pandèmia només es van celebrar les proves.

Compartir l'article

stats