La sisena edició de la Sea Otter Europe ha tancat aquest migdia les portes superant àmpliament les previsions inicials de l’organització. 57.000 persones de tot el món han passat en algun moment del cap de setmana pel recinte firal de Fontajau, unes 5.000 més que en l’última edició celebrada amb plena normalitat, l’any 2019.

En l’àmbit estrictament competitiu, l’esdeveniment ha atret uns 4000 visitants entre les 15 curses organitzades. Hi han participat tant esportistes amateurs amants de la bicicleta com campions del món i medallistes olímpics.

Una prova que aquest diumenge al migdia ha aixecat una gran expectació és la Súper Cap Massi Èlit i Sub 23, que posava punt i final a les competicions del certamen. Abans de la sortida, cares de nerviosisme i concentració dels participants, que havien de fer diverses voltes en un circuit de 6 quilòmetres amb alguns trams força complexes.

Centenars de persones, majoritàriament familiars i coneguts dels participants, han presenciat en directe la cursa i han insuflat ànims als corredors des de diferents trams del recorregut, en l’entorn idíl·lic del Parc de les Ribes del Ter, al costat del recinte final.

El públic es va bolcar especialment amb el ciclista colomenc Jofre Culell, que es va fer amb la medalla de bronze. Culell, de 23 anys, és campió Junior en el Mundial de Ciclisme de Muntanya de 2017 i va quedar 15è en la prova dels Jocs Olímpics de Tòquio de l’any passat.

En aquesta cursa, ha tingut opcions de victòria però al final s’ha hagut de conformar amb el tercer graó de podi, després de ser superat en els últims metres pel danès Victor Koretsky. El guanyador de la prova ha estat el francès Victor Koretsky.

De fet, ells tres eren els principals favorits en l’inici, juntament amb l’andalús David Valero, que finalment s’ha quedat fora del podi malgrat liderar la cursa en les primeres voltes. S’ha de tenir en compte que aquest és un dels campionats més prestigiosos del món de Cross-country Olympics, per la quantitat de punts UCI en joc i pel gran nivell dels participants.

L’altre plat fort de la jornada era la Continental Ciclobrava. Aquest marxa no competitiva ha aplegat uns 1.200 corredors entre els tres itineraris que s’oferien de 70, 100 i 140 quilòmetres i ha recorregut els paratges més atractius de les Gavarres.

Els primers classificats han creuat la línia de meta poc després de les 12 del migdia, i d’altres que s’ho han prendre amb més calma han arribat en les següents hores. Una altra prova destacada ha estat la Girona Gravel Ride, que ha comptat amb la participació de l’exciclista vigatà Melcior Mauri.

Amb música solemne s’ha donat inici a l’acte d’entrega de premis de les diferents categories i curses. Mentrestant, diversos assistents han aprofitat l’ambient suau d’aquest migdia per fer el vermut o dinar en l’espai de les food trucks.

Des de ja mateix es treballa en l’edició de l’any vinent, que tindrà lloc el mateix cap de setmana a la capital gironina (22-24 de setembre). Des de l’organització destaquen que la fórmula serà semblant, amb la conjugació de la part esportiva i de la comercial, si bé afegeixen que segurament també hi haurà alguna novetat.