L’australià Jack Miller (Ducati), el nipó Ai Ogura (Kalex) i el balear Izan Guevara (GasGas) van ser els vencedors de les seves respectives categories al Gran Premi del Japó de MotoGP que es va disputar al circuit «Twin Ring» de Motegi. La pluja del segon dia, la cua del qual va colpejar la zona de Motegi durant un parell d’hores, va fer que totes les categories busquessin la seva classificació amb l’asfalt moll, mentre que ahir hi va haver un cel pràcticament clar i un asfalt sec però amb molt poca adherència.

Miller va aconseguir la primera victòria de la temporada i Marc Márquez (Honda), després de la seva primera pole position en tres anys, va acabar en una meritòria quarta plaça, amb el líder del Mundial, el francès Fabio Quartararo (Yamaha) en una discreta vuitena posició, darrere de l’empordanès Mavercik Viñales (Aprilia). Quartararo segueix líder del Mundial, ara amb 18 punts d’avantatge sobre l’italià «Pecco» Bagnaia (Ducati), que no va aconseguir puntuar en caure a l’última volta quan lluitava amb el francès per aquest setè lloc que va acabar a mans de Viñales. Mentrestant, Aleix Espargaró (Aprilia), setzè, segueix tercer a 25 punts. El vallesà va tenir problemes mecànics a la volta d’escalfament que el van obligar a entrar al seu taller i sortir últim des del carrer de tallers després de canviar de moto.

El japonès Ai Ogura (Kalex) va guanyar la partida al líder del mundial de Moto2, Augusto Fernández (Kalex), amb Alonso López (Boscoscuro) al tercer lloc. El gironí Albert Arenas va ser vuitè. Amb aquest resultat Fernández segueix líder del campionat amb només dos punts d’avantatge sobre Ai Ogura, mentre que Arón Canet continua tercer.

A Moto3, Izan Guevara (GasGas) va ser el líder més sòlid del cap de setmana. Va dominar amb autoritat per sumar el seu cinquè triomf de la temporada i augmentar a 45 punts l’avantatge sobre el seu propi company d’equip, Sergio García Dols (GasGas), que va ser quart. E van acompanyar al podi l’italià Dennis Foggia (Honda) -segon-, tercer del mundial a 63 punts del líder, i el japonès Ayumu Sasaki (Husqvarna) que ocupa la quarta plaça del campionat.