El web del Diari de Girona (www.diaridegirona.cat) va estrenar ahir el primer podcast setmanal de bàsquet, que s’anomena Fontaxou, fent un joc de paraules amb l’escenari dels partits de tots dos equips. Tots els dimarts els lectors el podran trobar a l’edició digital del diari, amb un acurat anàlisi del Bàsquet Girona i els seus partits a l’ACB, i de l’Spar Girona i la seva participació a la Lliga Femenina i a la competició europea (lluitarà per repetir a l’Eurolliga). El podcast el realitzen el Cap de Redacció del Diari de Girona, Jordi Roura, i l’històric periodista esportiu Josep Guardiola, a banda de tot l’equip d’esports del rotatiu. En la primera edició, per exemple, s’hi inclou una entrevista de Tatiana Pérez a l’aler de l’Uni Shay Murphy.

La creació d’aquest podcast forma part del pla del Diari de Girona per millorar la informació esportiva i acostar-la encara més als lectors. Per exemple des del cap de setmana passat els partits del Girona FC es poden seguir en un nou directe escrit pels redactors d’esports, i incorporen a més a més la narració que Josep Guardiola i el seu equip d’@elgironajuga fan a IQuart FM i Radioesports.cat. La iniciativa, que es va posar en marxa coincidint amb el Girona-Reial Societat, va tenir una gran acollida. També el cap de setmana passat van tornar-se a publicar els suplements Diumenge Esportiu i Dilluns Esportiu, ara que ja han començat totes les competicions.

Aprofitant una temporada històrica, amb quatre equips de la ciutat a Primera divisió (Girona FC, Spar Girona, Bàsquet Girona i Garatge Plana Girona d’hoquei), s’ha volgut potenciar encara més la informació esportiva tant en l’edició impresa com en la digital.