Diari de Girona

Diari de Girona

Els 10 millors moments de Laia Palau amb l'Uni Girona

La samarreta de la jugadora barcelonina penjarà per sempre de Fontajau

Laia Palau, una llegenda del bàsquet SPAR GIRONA/DAVID SUBIRANA

1. El maig del 2018 Laia Palau, jugadora del Tango Bourges Basket fitxa per l'Uni Girona. En la seva presentació va dir que «estic molt contenta. No pensava tornar a casa, però em va venir molt de gust; crec que encara tinc bàsquet a dins».

Laia Palau en la seva presentació SPAR GIRONA

2. L'octubre del 2018, Laia Palau va aconseguir el primer títol oficial vestint la samarreta de l'Uni Girona. Va ser al costat de la seva nova afició i a la Lliga Catalana, amb el triomf davant el Cadí La Seu (89-63).

El primer títol de Laia Palau amb l'Uni Girona SPAR GIRONA

3. El maig del 2019 l'Uni Girona guanya la Lliga, derrotant el Perfumerías Avenida (2-0). Era el setè campionat a la butxaca de Laia Palau, el primer a Fontajau. «És una de les Lligues més especials que he guanyat», va dir al final del partit, plena d'emoció.

Laia Palau amb la Lliga AGÈNCIES

4. El setembre del 2019 l'Uni Girona repeteix victòria contra el Perfumerías Avenida (82-80), aquest cop en la Supercopa disputada a Fontajau, la segona en la història del club.

L'Uni Girona celebrant la victòria a la Supercopa SPAR GIRONA

5. El gener del 2020, Laia Palau i Núria Martínez són escollides les capitanes de l'Spar Girona, omplint la vacant deixada per Rosó Buch.

Laia Palau i Núria Martínez Irene PantrigoGarcia

6. El març del 2021 l'Uni Girona aixeca l'únic títol nacional que li faltava, la Copa de la Reina, superant en la final el València (72-62). En la imatge es pot veure la felicitat de la jugadora barcelonina, envoltada de confeti.

Laia Palau minuts després de guanyar la Copa de la Reina AGÈNCIES

7. El març del 2021, l'Uni Girona arriba als quarts de final de l'Eurolliga, situant-se a un pas de la Final Four, un èxit sense precedents -el fet de situar el club entre els vuit millors d'Europa- que repetirà l'any següent, però cau eliminat davant el seu màxim rival, el Perfumerías Avenida (2-0).

Laia Palau i Silvia Domínguez, rivals i amigues FEB

8. El maig del 2022, Laia Palau juga el seu darrer partit amb l'Uni Girona, caient en les semifinals de la Lliga tot i la victòria a València (66-73).

Una imatge de Laia Palau del seu darrer partit MIGUEL ÁNGEL POLO/VALENCIA BC

9. El maig del 2022 Laia Palau anuncia la seva retirada de les pistes. «Hem fet coses molt xules a Girona i he tingut una vida al·lucinant», va admetre, envoltada de la gent que l'estima. Mesos abans ja s'havia acomiadat de la selecció espanyola.

Laia Palau amb els seus pares ANIOL RESCLOSA

10. El juny del 2022 s'oficialitza la unió entre el Bàsquet Girona de Marc Gasol i l'Uni Girona per enfortir el projecte de base femení, el qual serà liderat per Laia Palau, que també es proclama directora esportiva de l'Uni, i Pere Puig.

Laia Palau en la inauguració de l'acord Bàsquet Girona-Uni Girona MARC MARTÍ

Compartir l'article

stats