El Barça necessita rearmar-se moralment després de la patacada davant l’Inter a Milà (1-0) i té la possibilitat de fer-ho aquest diumenge (21:00) davant un Celta de Vigo que recupera Iago Aspas, abans d’encarar dimecres una decisiva jornada davant els italians a la Lliga de Campions i de jugar el clàssic davant el Reial Madrid el cap de setmana vinent.

La derrota a Milà va deixar tocat l’equip de Xavi Hernández perquè li complica les opcions de classificació per als vuitens de final de la Champions i perquè el joc blaugrana va estar molt lluny del nivell desitjat. Així, una victòria i una bona actuació avui contra el Celta, a més de permetre-li mantenir el liderat, suposaria una injecció de moral per als duels que vénen.

La competició domèstica és el terreny en el qual el Barça s’està sentint còmode en aquest inici de curs. És capdavanter amb 19 punts, ha marcat 19 gols i tan sols n’han encaixat 1. Ter Stegen, que acumula 534 minuts sense rebre un gol en Lliga, va batre davant el Mallorca (0-1) el seu rècord d’imbatibilitat. Però el duel davant el Celta arriba al moment més complicat del curs fins ara. Xavi, a més a més, va perdre Christensen i Kessié per lesió a Milà, dues baixes que s’afegeixen a les de Koundé i Ronald Araujo i que faran que Piqué sigui titular avui. De Jong, recuperat, també és novetat.