160 minuts després, el Bàsquet Girona ja sap el que és guanyar a l’ACB. L’equip d’Aíto Garcia Reneses va completar a Sevilla un partit molt sòlid davant el Betis i gràcies a una actuació coral liderada per un Fjellerup estel·lar (18) va derrotar un conjunt andalús massa depenent de la seva estrella, Shannon Evans (31). Garino (13), Taylor (13) i Gasol (11) van secundar a la perfecció el jove argentí. Aíto es queixava en les últimes setmanes que a l’equip li costava aplicar el que feia en els entrenaments als partits. Doncs ahir els seus jugadors -davant un rival menys físic, tot sigui dit- sí que li van fer cas, practicant un bon joc col·lectiu i corregint alguns errors que els havien condemnat en anteriors compromisos, com la manca de contundència en tancar el rebot defensiu.

El Girona va arrancar amb petits avantatges gràcies a l’agressivitat cap a cistella de Garino, que va ser l’autor de 4 dels primers 8 punts visitants. En defensa, els d’Aíto no van deixar que Shannon Evans estigués còmode, però no van poder evitar que anotés un triple des de molt lluny. A més, els andalusos movien bé la pilota i trobaven els seus tiradors lliures de marca, però per sort pel Girona no estaven encertats. Finalment, Bertans va trobar la punteria i una pèrdua visitant permetia al Betis posar-se per davant. El Girona es va quedar encallat en els 8 punts i els locals ho han aprofitat per eixamplar l’avantatge (12-8). Però un parcial de 3 a 12, liderat per Miletic primer, i per la connexió entre Fjellerup i Gasol en atac, unit a les imprecisions andaluses, permetia als gironins marxar al final del primer quart amb 5 punts d’avantatge (15-20).

Amb l’inici del segon quart la dinàmica no va canviar. Evans estava molt sol pel bàndol local i Fjellerup i Gasol allargaven el seu moment estel·lar per posar la màxima diferència (23-31). El Betis necessitava punts i el tècnic, Luis Casimiro va recórrer a la seva millor arma, Shannon Evans. Amb la tornada a pista de l’americà, els bètics es van refer i un triple seu i dues cistelles en transició, amb esmaixada espectacular de Gerun, pràcticament dilapidaven tot l’avantatge dels d’Aíto. Però en aquest moment va aparèixer el tan necessari encert exterior de jugadors com Taylor i Garino. El mateix argentí anotava també una cistella de 2 de mèrit i el Girona es va tornar a escapar (32-41). Abans del descans, Cvetkovic responia amb un triple, però la diferència gairebé es mantenia intacte al descans gràcies a dos punts finals de Miletic (35-43).

A la represa, dos triples molt llunyans d’Evans acostaven el Betis (41-45), però els d’Aíto van resistir a l’embranzida inicial andalusa i Franch i Prkacin tornaven a donar tranquil·litat (41-50). Semblava que l’equip de Marc Gasol podria trencar definitivament el partit, però alguns atacs mal executats i dos triples de Cvetkovic mantenien la diferència per sota dels 10 punts. Fjellerup, un dels millors ahir del Girona, anotava set punts gairebé consecutius per refredar qualsevol intent de remuntada andalús (49-57). Els dos equips es van intercanviar cistelles en els últims compassos de quart i el Bàsquet Girona conservava un valuós botí abans del període definitiu (55-63).

El darrer quart va començar amb molt desencert dels dos equips. En quatre minuts, només Evans i Garino van anotar per una banda i una altra (57-65). El Girona semblava còmode amb aquesta diferència, però encara no era suficient per cantar victòria. Gasol i Fjellerup, amb 8 punts gairebé seguits, ho posaven molt costa avall (62-75) a tres minuts pel final. El Betis no es va rendir i Evans reduïa la diferència fins als 9 punts (66-75). Taylor perdia la pilota, però en la jugada següent l’estrella bètica feia el mateix i ja era impossible que al Girona se li escapés la primera victòria de la temporada en el retorn a l’elit.

Ha costat, però els d’Aíto ja s’han tret la pressió de damunt amb un triomf vital que els permet escapar de la zona de descens de l’ACB per diferència de punts i agafar confiança de cara als propers compromisos. Ara bé, no podran badar, perquè el calendari no els acaba de donar treva. En les properes tres jornades s’enfrontaran a equips de la zona alta de la classificació, rebent a Fontajau el Múrcia i el Gran Canària i visitant la gairebé impossible pista del Barça. Com a mínim, el primer triomf ja no es resistirà més.