El futbolista espanyol del club italià Monza Pablo Marí serà operat avui per reduir el dany muscular causat després d'haver estat apunyalat aquest dijous a l'esquena en un centre comercial d'Assago, als afores de Milà (nord d'Itàlia), han informat els mitjans italians.

Marí va ser ingressat d'urgència a l'hospital Niguarda de Milà, però es troba fora de perill, "lúcid" i fins i tot va fer broma dient que dilluns estaria al camp, segons va explicar aquest dijous als mitjans després de visitar-lo el conseller delegat del Monza, Adriano Galliani.

El jugador va resultar ferit després de ser atacat per un italià de 46 anys amb problemes mentals que va apunyalar quatre persones més i una d'elles, un empleat del supermercat Carrrefour, va morir mentre era traslladat a l'hospital.

Segons ha assenyalat Galliani, el defensa espanyol, de 29 anys, "va patir una ferida força profunda a l'esquena" però "no corre perill ja que "no ha tocat òrgans vitals".

"Em diuen que es recuperarà força aviat. Té alguns músculs lesionats, però està conscient", va afegir el conseller delegat del Monza, societat de propietat de l'exmandatari Silvio Berlusconi.

Berlusconi va trucar diverses vegades per conèixer l'estat de salut del jugador i per transmetre-li la proximitat i l'afecte en aquests moments, va afegir Galliani.

Galliani va explicar que el defensa, format al Mallorca i que ha jugat en clubs de cinc països, va reconèixer que "va tenir sort" perquè va veure morir una persona davant seu.

L'atac es va produir al voltant de les 18.30 hores (16.30 GMT) quan un home va agafar un ganivet dels prestatges d'un supermercat Carrefour situat a l'interior del centre comercial i va començar a apunyalar els presents.

Segons una primera reconstrucció, és una persona amb problemes mentals que estava en tractament.

La cadena Carrefour, a la qual pertany l'hipermercat, va expressar en una nota "la seva màxima proximitat als empleats i clients involucrats en l'atac i les seves famílies" i va confirmar que es va trucar immediatament a la policia i que l'atacant va ser detingut.

Segons el diari Gazzetta dello Sport, l'agressor va ser detingut gràcies a la intervenció de l'exjugador de futbol Massimo Tarantino, que va militar a Bolonya, Inter i Nàpols, que va aconseguir immobilitzar-lo fins a l'arribada de la policia.