L’Spar Girona avança amb pas ferm. Les gironines van aconseguir ahir una victòria de pes a Fontajau, una més. I en el transcurs del camí es van carregar a un dels clàssics de la competició europea: el Famila Schio (83-63). Era difícil de creure a principis de temporada, quan l’equip va caure derrotat contra el BarçaCBS a la Lliga Catalana, que poc més d’un mes més tard el Famila Schio estaria comptant els minuts per marxar de Girona amb la derrota sota el braç. Però la realitat va superar ahir la ficció.

Figures com Marina Mabrey, Astou Ndour o Kim Mestdagh van quedar minimitzades pel treball col·lectiu de les catalanes que, tot i tenir moments de dubte en atac, van consolidar un bon partit en defensa imposant-se i generant nombroses segones oportunitats -en part gràcies al domini del rebot ofensiu (19 a 13)-. Fins i tot les menys habituals, Faustine Parra i Berta Ribas, van poder disputar els minuts finals. L’única mala notícia del duel va ser la lesió d’Irati Etxarri, que va haver d’abandonar la pista després d’una acció fortuïta en què es va torçar el turmell.

El partit va tenir un inici estrany. Els baixos percentatges d’anotació van donar pas a un intercanvi de tirs lliures en què les catalanes van agafar la davantera en un joc que no acabava de tenir fluïdesa. Astou Ndour (11 punts i 10 rebots) va prendre la iniciativa per les italianes i li va fer un vestit d’alta costura a Giedre Labuckiene sota el cèrcol per estrènyer el marcador. La tensió es va fer palpable amb algun colze que va anar més amunt del que tocava fins al punt de fer saltar al públic. Mestdagh va estar fina des del perímetre, fet que va despertar a Shay Murphy, que cada vegada sembla que està més precisa, per liquidar el primer quart amb un triple que col·locava el màxim avantatge (25-15) a favor de les locals.

Tot i els intents de Mabrey i Ndour per retallar punts amb tirs de llarga distància, les gironines les van deixar seques. Les visitants estaven incòmodes, perdien molts duels en el rebot, i es van frustrar en un parell d’accions que van acabar en faltes antiesportives. L’Spar va seguir a la seva, punt a punt i anar sumant. Menció especial per a María Araújo (10 punts i 8 rebots) que va tenir un duel robust amb Astou Ndour a dins la pintura. Rebekah Gardner (14 punts), incombustible, va ser imparable per a les visitants colant-se en tots els racons de la pista. Shay Murphy va acompanyar a la seva compatriota amb encert per donar a les locals un clar avantatge al descans (43-28).

Semblava inversemblant pensar que un equip amb tantes estrelles com el Famila Schio no trobés cap resposta en atac, però les certeses van caure pel seu propi pes. Ni les individualitats de Howard o Mabrey aconseguien posar a les italianes dins el partit. L’Uni imperava (54-31) davant la desesperació de l’entrenador visitant i el partit semblava liquidat quan encara quedaven 13 minuts per disputar. Les locals van baixar revolucions en el darrer quart i, tot i l’intent de l’Schio, el Titanic ja s’havia enfonsat. El nom de l’iceberg: Spar Girona. Les gironines marxen diumenge a Saragossa per jugar contra el Casademont amb un únic objectiu: ampliar el nombre de victòries per seguir creant il·lusió.