Test de primer nivell per l’Spar Girona. Després del xut de moral de sumar la segona victòria a l’Euroleague Women contra el Familia Schio (83-63) i d’un ple en la Lliga regular, amb 4 victòries de 4 partits disputats, la darrera contra el Gernika (65-49), les gironines miren cap amunt i visiten la pista de la gran sorpresa de la temporada, el Casademont Saragossa (12.15h), amb el repte d’arravatar-li el lideratge i reposar al capdavant de la Lliga Endesa.

Lluny queda la versió de pretemporada de l’UniGirona. Les de Bernat Canut fa setmanes que permeten a l’afició gaudir de la seva millor versió i tenen una altra oportunitat. “Tenim molt a millorar; la coordinació, el fet de prendre decisions, de com arribem a la transició en comptes de desaprofitar-les i acabar fent un joc estàtic... Encara cometem errors en defensa, encara que no ho sembli, i les jugadores individualment poden donar molt més”, apuntava Laura Antoja hores abans del partit.

I és que una victòria permetria a l’UniGirona situar-se, pel moment, al capdavant de la classificació. Una victòria, però, que s’haurà de suar, contra un equip fort, que juga a casa, i que s’ha guanyat el respecte dels seus rivals, trencant el trident dominant de les darreres temporades; Perfumerías Avenida, València Basket i Spar Girona.

“Juguen amb un ritme molt alt, amb molta transició i contraatac, i intentant tallar pilotes al darrere. Juguen molt a nivell col·lectiu i acaben trobant ocasions de 2x2 o de tirs exteriors amb percentatges molt alts”, afegeix Antoja. Això sense mencionar noms propis com Mariona Ortiz o Helena Oma, conegudes per l’afició gironina, o Fiebich, Geldof o Gracia Alonso -que jugarà en el lloc de Vega Gimeno, que està lesionada-, o també la nova incorporació, Staiti, que podria debutar.

L’UniGirona, però, té plantilla per posar contra les cordes a les rivals, amb Etxarri que, segons Antoja, sembla que evoluciona bé i podria arribar al partit.