Segona derrota consecutiva. A l’Spar Girona no se l’hi ha posat bé la gira de tres partits fora de casa i encadena dues desfetes. Primer va ser el Saragossa i ahir el Kangoeroes Mechelen belga els que han posat punt final a la bona ratxa que l’Uni havia aconseguit encadenar amb un inici de temporada brillant. Però si la derrota en lliga va ser un toc d’atenció, el partit d’ahir va ser un cop sec, sobretot perquè les gironines, tot i anar per darrere en gran part del partit, van aconseguir remuntar i posar-se per davant en el tercer quart (0-13 de sortida). L’esforç, però, va quedar esborrat pel quintet titular belga que, pràcticament sense rotacions, va ser especialment efectiu i es va revolucionar des del perímetre en el darrer quart de la mà de Resimont (17 punts) i Berkani (15 punts) per anul·lar les opcions de les gironines de sumar la tercera victòria continental.

Les belgues van arrencar la trobada posant pilotes interiors perquè les seves pivots, Morrison (14 punts i 11 rebots) i Bertsch (17 punts), finalitzessin des de sota el cèrcol. Tot això va imposar un ritme trepidant que les catalanes, amb un partit pràcticament cada dos dies, van seguir a ralentí fins que un parcial de 6-0 va obligar Bernat Canut a demanar temps mort. L’Spar Girona va prémer en defensa i Shay Murphy (16 punts), màxima anotadora de l’equip, va aparèixer per sostenir l’anotació de les gironines que, tot i l’esforç de la nord-americana, van acabar el primer quart vuit punts per sota (24-16).

Les visitants van incrementar el nivell d’agressivitat en defensa en el segon quart. Un fet que, sumat al domini del rebot ofensiu i a les transicions ràpides, va permetre a l’Uni ressorgir i col·locar-se a un punt (26-25). Però Bertsch i Morrison, de nou, van fer de la zona el seu regnat per tornar a fer enlairar a les seves. Sense claredat en les accions ofensives, Canut va apostar per treure a la benjamina base del grup, Faustine Parra. Les belgues van continuar fent el seu joc i l’Spar Girona, amb percentatges d’anotació molt baixos, va marxar al descans a deu punts de les seves rivals (39-29).

Un parcial de 0-13 va tornar a posar l’Spar dins el partit al tercer quart amb dues grans accions de Cornelius i Tolo (39-42). Les belgues es van quedar seques i després de cinc minuts sense anotar, l’Spar Girona va capgirar el marcador i es va posar per davant. Les locals estaven ofuscades per complet i Irati Etxarri, com un vendaval, va començar a lluir el seu rang de tirs. Semblava que el partit es decantava. Davant els dubtes, però, el Mechelen va optar per una solució efectiva: pilota a Bertsch. Resimont i Berkani van acompanyar a la pivot des del perímetre amb dos triples consecutius que van noquejar l’Uni al final del tercer quart. Les catalanes van intentar remuntar, però sense encert exterior, les locals van aprofitar una dubtosa falta i un rebot ofensiu per a col·locar-se, de nou, vuit per davant (62-54). Un triple de Drammeh a quatre minuts del final feia somiar a les de Canut amb la remuntada, però Berkani va aparèixer per anul·lar les opcions de les catalanes amb un festival de triples i forçant una personal que va desmoralitzar i sentenciar a l’Uni (72-62) a falta de tres minuts. Murphy va encertar un triple que va maquillar el resultat final i l’Spar Girona marxa a Canàries, on juga demà, amb la primera derrota a l’Eurolliga sota el braç.