Diari de Girona

Diari de Girona

Ougra i Marina Guerrero guanyen el Cros de Girona

La prova dels Barrufets, amb nens de 5 anys o menys, aixeca una gran expectació del públic en la prova del Circuit Gironí de Cros

El parc de les Ribes del Ter es va omplir ahir al matí de petits, joves i grans atletes en la 24è Cros Ciutat de Girona. En una jornada amb una temperatura agradable, corredors de totes les edats han participat en una prova que és un dels plats forts del Circuit Gironí de Cros.

A partir de mig matí és quan va arribar el gruix d’atletes i assistents, ja que és quan coincidien diverses curses d’edats ben heterogènies. Mentre atletes sèniors ho deixaven tot en la prova estrella, de gairebé 8 quilòmetres, arribaven al circuit els més xics, als quals els hi arribaria el seu torn poc després.

El moment àlgid es va viure amb la prova dels més petits, els barrufets. Animats per l'speaker, el públic va entonar conjuntament el compte enrere i en l'instant de la sortida es van desfermar els crits d'ànim als nens i nenes, de 4 i 5 anys. El seu recorregut era de 130 metres, la recta d'arribada del circuit.

Amb aquesta prova, es va voler incentivar «la participació de la mainada», com va destacar el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. Fent bo un dels lemes més famosos del món de l’esport, el resultat quedava més que mai en un segon pla ja que «l’important era participar». En aquest sentit, alguns pares va ajudar el seu fill perquè pogués presumir d’haver creuat la línia d’arribada, independentment de la posició.

L’ambient familiar va continuar ja fins al final de la jornada, amb la resta de proves les diferents categories formatives. Per evitar entorpir el pas dels corredors, un speaker amatent recordava en tot moment als assistents quan podien travessar el circuit i quan no. Però no sempre li feien cas.

Prova sènior pel GEIEG

El guanyador de la prova en la categoria sènior mascuí va ser el corredor del GEIEG Abderrahim Ougra. El segon lloc va ser per Carles Blanco, que es va despenjar d’Ougra en el tram final de la cursa, i en el tercer graó del podi va quedar l’atleta del Club Atlètic Palafrugell, Ignasi Baldellou. En la categoria sènior femenina, l’or va ser per Marina Guerrero. La van seguir Olivia Mitchell i Laura Muñoz, també del GEIEG.

La prova s’inclou dins el Circuit Gironí de Cros, que enguany ha arribat al 31è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i al 18è Trofeu Diputació de Girona. La competició va començar el 6 de novembre amb la celebració del 48è Cros de Santa Coloma de Farners. En total, es disputaran un total de vuit proves fins al 26 de febrer del 2023 que es tancarà amb el 39è Cros de Sant Hilari Sacalm.

El Cros Ciutat de Girona està organitzat pel Consell Esportiu del Gironès i el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Girona, amb l’autorització de la Federació Catalana d’Atletisme, el suport de la Diputació de Girona i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, i amb la col·laboració del GEiEG, el Servei d’Esports de la Universitat de Girona i elClub Atletisme Girona.

Compartir l'article

stats