Senegal vol fer saltar la banca contra Anglaterra

Rashford celebra un dels dos gols que va marcar a Gal·les. |  | PIM

Rashford celebra un dels dos gols que va marcar a Gal·les. | | PIM / EUROPA PRESS /DDG

EUROPA PRESS /DDG

La selecció d’Anglaterra, vigent subcampiona d’Europa, emprèn avui en l’Estadi Al Bayt (20.00 hores/La1) les eliminatòries de la Copa del Món amb un duel d’altura en vuitens de final davant la campiona d’Àfrica, el Senegal, que pugnarà per fer saltar la banca i colar-se per segona vegada en la seva història als quarts d’un mundial.

Només un empat sense gols davant els Estats Units va impedir que els de Gareth Southgate completessin una impol·luta fase de grups en el Grup B, que van iniciar amb una impressionant golejada davant l’Iran (6-2) i que van finalitzar vencent també a Gal·les (0-3), amb un doblet de Rashford i un altre punt de Phil Foden, per a lligar la primera plaça per primer cop des de 2006.

Amb això, van tancar la primera fase d’una Copa del Món amb més gols (9) que qualsevol altra selecció anglesa de la història, i amb un Jordan Pickford providencial que només ha hagut de treure tres vegades la pilota del fons de les malles.

Davant, el Senegal acudeix a la històrica cita disposada a continuar donant guerra, després d’acabar en segona posició en el Grup Per darrere de Països Baixos. Després de caure en la seva estrena davant els neerlandesos (0-2), els Lleons de la Teranga van reaccionar imposant-se a Catar (1-3) i a l’Equador (1-2) per a ficar-se en la següent fase.

Al capdavant dels africans hi ha el capità de l’últim equip senegalès que va arribar a uns vuitens de final, Aliou Cissé, que des de la banqueta assumeix la responsabilitat de fer un nou pas en la història. «Crec que la victòria contra França en 2002 va ser important i per als aficionats crec que això és equivalent», va explicar el seleccionador.

Serà un xoc inèdit entre totes dues seleccions, que buscaran el premi d’un lloc en quarts, on esperarà el guanyador de l’eliminatòria entre França i Polònia. En el quadre africà, deu dels seus jugadors juguen a Anglaterra, una experiència a la qual volen aferrar-se per a signar la sorpresa.