El càstig de posar-s’hi massa tard (70-67)

Un pèssim segon quart condemna l’Spar Girona, que arriba a perdre de 16, i el deixa sense el premi de ser líder en solitari

L'Spar cau a casa el Barça CBS (70-67)

L'Spar cau a casa el Barça CBS (70-67) / Barça CBS

Clara Julià

Clara Julià

Balanç negatiu per a l’Spar Girona en aquest mes de desembre d’infart. Un segon quart molt dolent (23-13), en què les gironines només han sumat 2 punts en set minuts, ha condemnat les opcions de l’equip en el duel pendent de la segona jornada de lliga contra el Barça CBS que s'ha disputar al pavelló Juan Carlos Navarro i que, d’haver-lo aprofitat, hauria col·locat a les de Bernat Canut líders en solitari a la lliga. Les gironines, que venien de caure derrotades a Fontajau davant l’Araski i de guanyar al Jairis a Múrica, han arribat a perdre de 16 punts i, tot i reaccionar en el darrer quart, no han aconseguit capgirar el marcador.

La pivot canadenca del Barça, Ruth Hamblin, ha sigut la màxima anotadora del partit amb 17 punts. Les blaugranes, que fa 1.013 dies que no perden al seu fortí, s’han convertit en la bèstia negra de les gironines, a les que ja han vençut fins a tres vegades aquest any. La derrota de l’Spar dinamita la classificació a la Lliga Endesa, que queda amb un empat múltiple amb fins a sis equips (Saragossa, Perfumerías, València, Gernika, Girona i Barça) igualats a la part alta de la classificació amb set victòries i tres derrotes. Però, amb aquest ritme frenètic, no hi ha temps per a lamentacions. Aquesta setmana Fontajau acollirà dos partits més de l’Uni: dijous toca Eurolliga contra el DVTK hongarès (18 hores) i diumenge retrobament amb el Perfumerías Avenida (18 hores) de Julia Reisingerova en una nova jornada de lliga.

La tasca, d’inici, no era gens fàcil. El pavelló del Barça, per ara, és una fortalesa inexpugnable. Les gironines han pres la davantera al començament del duel, però el partit ha agafat velocitat de creuer amb un alt ritme d’anotació i una Anna Cruz (12 punts, 6 rebots, 3 assistències) recordant els seus vells temps ha permès a les locals tancar el primer quart amb empat (19-19). Ainhoa López, una cara coneguda a les files de l’Uni, ha encetat el segon període amb un 2+1 per tornar a col·locar a les locals per davant. Les blaugranes han mogut amb brillantor la pilota, traient suc a la mobilitat de les seves jugadores i materialitzant els tirs exteriors per fer un parcial de 16-2.

L’Uni s'ha col·lapsat en atac, amb només 2 punts en set minuts del segon quart, fet que Davies ha aprofitat per posar el dit a la llaga i ampliar la diferència fins als 14 . Bernat Canut es desesperava a la banda i, afortunadament, les gironines han reaccionat amb un parcial de 0-5 per intentar entrar en el partit (37-28). El Barça ha pausat el joc i ha aprofitat el desencert de les visitants per mantenir les distàncies. L’Spar ha intentat respondre, però en atac no sortien les coses i en defensa tampoc. La pivot canadenca, Ruth Hamblin, ha fet absolutament de tot sota el cèrcol, no tenia aturador. Tot i això, el duo format per Cornelius i Tolo ha tret rendiment als minuts de descans de la canadenca per retallar distàncies fins als 10 punts.

El partit s'ha escalfat, fent palesa la tensió en un parell de duels individuals. El nombre de faltes s'ha incrementat exponencialment, posant als dos equips en bonus. L’Uni ha reaccionat primer amb Gardner i després amb Tolo per rebaixar la diferència des del tir lliure (61-56) amb cinc minuts encara per disputar. Un triple deslliurat d’Anderson ha estirat el marcador a favor de les locals (68-60). Semblava tot perdut, però Gardner des del tir lliure ha posat a l’Spar a quatre i, acte seguit, un triple descomunal d’Araújo ha escurçat el marcador (69-67) quan faltaven cinc segons. Però era massa tard per a fer miracles. Anderson, també des del tir lliure, ha acabat de col·locar el 70-67 definitiu.

[object Object]

Abans de l'inici del partit, el pavelló de Juan Carlos Navarro ha fet un sentit homenatge a Maria Planas, recentment inclosa en el Hall of Fame de la FIBA. Les exjugadores Núria Martínez i Laia Palau, ara directores esportives d'ambdós equips, li han fet entrega d'obsequis.

Abans de l'inici del partit s'ha homenatjat la Maria Planas, recentment inclosa en el Hall of Fame de la FIBA / Barça CBS