L’Spar Girona es regala una plàcida victòria (81-64)

Les gironines segellen un triomf, el darrer a casa de 2022, que les manté colíders de la lliga | Tolo (18 punts) va ser la màxima anotadora d’un Uni que va arribar a dominar de 28 (76-48)

Clara Julià

Clara Julià

Bufar i fer ampolles. L’Spar Girona va segellar ahir una nova victòria a casa en el darrer partit de l’equip a Girona abans de tancar l’any en la visita de divendres a Tenerife i que es va convertir en un festí nadalenc. Les jugadores de Bernat Canut es van imposar amb facilitat a un Bembibre que no va tenir arguments per rebatre la capacitat ofensiva de l’Uni que, a la mitja part, portava la barbàrie de 44 punts. L’únic però del dia va ser la baixa de Binta Drammeh, que continua recuperant-se de la lesió al psoas. La victòria manté a l’equip colíder de la Lliga Femenina Endesa, posició que comparteixen amb el València, que tampoc va perdre en la seva visita a Gran Canària. Una jornada plàcida per a les locals que van aprofitar per fer rotacions.

L’intercanvi de triples va escenificar l’inici de la trobada. La igualtat va durar poc perquè les locals van prendre la davantera ràpidament amb transicions i aprofitant les pèrdues de les contrincants. Pepe Vázquez esbufegava des de la banda contemplant com les gironines ampliaven el marcador aconseguint una màxima diferència d’11 punts i conscient que a més distància més difícil tergiversar el marcador.

Erin Whalen (31 punts) va liderar l’atac de les lleoneses, però estava massa sola per afrontar la tasca que tenia al davant. Marianna Tolo (18 punts) va imposar el seu segell de qualitat made in Austràlia i la seva diferència de centímetres en el pal baix va apagar la flama de la remuntada visitant. A mitjans del segon quart, les jugadores de Bernat Canut ja s’havien disparat fins als disset punts i Rebekah Gardner s’agradava amb un triple que enfonsava encara més al Bembibre .

Laura Cornelius va deixar anar amarres en el tercer quart i la connexió Tolo-Gardner va començar a despuntar gràcies al rol generós (7 assistències) que la nord-americana va exercir al llarg del duel. Un robatori de pilota de Sykes liquidat per Flores posava el 64-43 en el marcador, amb tot gairebé dat i beneït. Els darrers deu minuts, amb les gironines nedant en un mar de punts de diferència, van ser un pur tràmit. A 6:48 un triple de Parra disparava la diferència a +28 (76-48). L’equip es va encallar, va estar gairebé 5 minuts sense anotar (76-61, parcial de 0-13), però Tolo i Parra van aparèixer al final per deixar la diferència en +17 (81-64) en un vespre plàcid al pavelló de Palau.