Brillant victòria del Barça a la pista del Reial Madrid (78-87)

Laprovittola i Higgins decideixen el duel en anotar 23 dels 25 punts dels blaugranes a l’últim quart

Higgins ataca la cistella en presència de Musa. | EUROPA PRESS

Higgins ataca la cistella en presència de Musa. | EUROPA PRESS / efe/ddg. madrid

efe/ddg. madrid

El Barça va començar el 2023 amb una gran victòria al WiZink Center en e primer clàssic de l’any, un valuós triomf (78-87) que li permet atrapar el Reial Madrid en el liderat de la Lliga Endesa, confirmar el seu bon moment i, de passada, segellar de forma matemàtica el bitllet per a la Copa del Rei després d’un duel intens i d’alternatives en què va saber estar més encertat en els moments clau.

L’argentí Nico Laprovittola i el nord-americà Cory Higgins, amb 19 i 18 punts, van resultar determinants, especialment a l’últim quart, on es van posar l’equip a l’esquena i van acaparar tot el protagonisme en anotar 23 dels 25 punts dels blaugranes.

Com es preveia, el primer clàssic del 2023 es va convertir en una lluita des del salt inicial, amb els dos equips llançats a la cistella rival, exhibint altes dosis d’encert i més efectivitat en els seus atacs que en les defenses per a satisfacció del públic i preocupació dels entrenadors.

En tot cas, els visitants van estar per davant en el marcador durant la majoria dels minuts del duel, caracteritzat per la igualtat fins al darrer quart, en el qual l’encert de Higgins, amb deu punts consecutius, va portar els homes de Jasikevicius a una important victòria.