Laia Sanz surt il·lesa d’un aparatós accident al Dakar

Al-Attiyah guanya la cinquena etapa i amplia la seva renda, mentre que Carlos Sainz acaba segon

El cotxe d’Al-Attiyah, en acció. | EUROPA PRESS

El cotxe d’Al-Attiyah, en acció. | EUROPA PRESS / efe/ddg. ha’il

efe/ddg. ha’il

Laia Sanz (Astara) va patir ahir un accident en la cinquena etapa del Ral·li Dakar del qual va sortir il·lesa, encara que el seu cotxe va quedar destrossat. L’esportista de Corbera de Llobregat, que al desembre va complir 37 anys, va tenir el contratemps en el quilòmetre 28 del segon bucle consecutiu del Dakar a Ha’il (l’Aràbia Saudita). Segons va explicar l’organització, l’Astara va donar diverses voltes de campana i va quedar destrossat. «Afortunadament, l’espanyola i el seu copilot, l’italià Maurizio Gerini, van sortir il·lesos», van precisar els organitzadors. El dimecres havia obtingut un gran resultat en acabar vintena la quarta etapa.

Per la seva part, la decisió del Comitè de W2RC d’aplicar l’Equivalència de Tecnologia (EoT) i donar 8 quilowatts més de potència (11 CV) als Audi va enfurir el líder del Ral·li Dakar 2023, el de Qatar Nasser Al-Attiyah, que va traslladar la ràbia a la sorra de Ha’il per guanyar la cinquena etapa i ampliar la seva renda.

Darrere del vigent campió van completar l’especial de 373 quilòmetres dos dels dos Audi, el de l’espanyol Carlos Sainz, que va ser el que menys va cedir (1.57 en meta) i el del francès Stéphane Peterhansel, en la primera etapa en la qual van comptar amb aquest pic de potència. La victòria va estar durant molts quilòmetres en un mocador i d’ella es va despenjar l’alsacià Sébastien Loeb (Prodrive) amb un accident en la recta final de la jornada.

Al-Attiyah domina ara amb 22.36 sobre Peterhansel, que va passar a la segona posició, 27:01 respecte al saudita Yazeed Al Rajhi (Toyota) i 34:52 sobre Sainz.