Quiosc Diari de Girona

Diari de Girona

Una primera volta amb números de salvació

La reacció del Bàsquet Girona els darrers partits ha deixat l’equip amb tres triomfs sobre el descens a una jornada de l’equador de l’ACB

Garino buscant la cistella durant el Girona-Bilbao del cap de setmana passat ANIOL RESCLOSA

La Lliga ACB arriba aquest cap de setmana a l’equador i des de Girona, sense opcions de somiar amb la Copa del Rei després d’una primera volta complicada, com a mínim es pot respirar. Els quatre triomfs en els darrers cinc partits han donat aire a l’equip d’Aíto, que ha vist com en un tres i no res ha cotitzat a l’alça a la classificació i ha anat despenjant rivals. A una jornada per tancar la primera volta els gironins porten un balanç de 6-10 i tenen l’oportunitat de millorar-lo si guanyen diumenge a Granada, un rival a qui ja han avançat i que porta vuit derrotes seguides. Números de permanència sens cap mena de dubte, perquè la salvació, fent un cop d’ull a les últimes temporades, es pot establir entre les 9 i les 11 victòries.  

El Bàsquet Girona ha aconseguit deixar el descens, ocupat per Fuenlabrada i Manresa, a tres triomfs de diferència. Per allà també hi ha el Betis, amb els mateixos números que els dos últims classificats, el Saragossa amb un partit guanyat més, i el Granada, amb dos. Les sensacions, a més, han sigut molt bones, sobretot en els partits de casa contra el Joventut i el Bilbao, i a banda d’un reforç (Hill), s’ha recuperat Garino i s’està a l’espera de com evoluciona Oriola.

Tancar una primera volta amb 6-11 o 7-10 seria calcar números habituals de l’antic CB Girona, en l’anterior etapa de 20 anys a l’ACB. Més enllà de les tres darreres temporades sota el patrocini d’Akasvayu (amb un record de 13/4 el curs 2006/07 a l’equador de la lliga), el normal era ocupar la zona mitja baixa de la classificació. El balanç actual de 6/10 iguala els triomfs de les campanyes 2003/04 i 2004/05 del Casademont per tancar la primera volta i supera el de 5/12 acreditat la 2000/01.

Compartir l'article

stats