Taylor porta el Bàsquet Girona a la quarta victòria consecutiva (78-92)

Els gironins dominen gran part del matx però no sentencien fins al tram final

Miletic intenta evitar la cistella de Jacobo Díaz en el partit d'aquest migdia

Miletic intenta evitar la cistella de Jacobo Díaz en el partit d'aquest migdia / EFE/ Pepe Torres

Guillem Camps

Un imparable Taylor en l'últim període, amb 13 punts sense error, va guiar el Bàsquet Girona a un nou triomf en un 2023 en que els d'Aíto encara no coneixen la derrota.

Els andalusos van gaudir de les primeres avantatges gràcies a la bona direcció de Renfroe i van generar dubtes al Bàsquet Girona tancant-se bé a prop de la cistella i reptant els d’Aíto a assumir tirs des de la llarga distància. Colom va acceptar el repte i amb dos triples contrarestava l'ímpetu inicial dels andalusos (8-6). A més, els gironins augmentaven la intensitat defensiva i forçaven pèrdues de pilota que es traduirien en una antiesportiva, primer, i després en una esmaixada en contraatac de Taylor que posava els de Fontajau per davant (10-12). El Granada reaccionava a través de Niang però en les jugades següents el Bàsquet Girona si que aconseguia intimidar a sota el seu cèrcol i amb un triple de Hanzlík i l’aparició de Prkacin els gironins marxaven al final del primer quart amb la màxima avantatge (16-23).

El segon període va arrancar amb intercanvi de cistelles dels dos equips però els d’Aíto controlaven el ritme de partit. Tomàs apareixia amb set punts gairebé consecutius per posar els andalusos a 3 punts, però Fjellerup i Colom, amb un triple i una còmode penetració refredaven la reacció (27-33). Si que va arribar just després, amb la magistral direcció de Renfroe i el despertar del canoner granadí, Tomas Bropleh, i l’aparició de dubtes i imprecisions en l’atac gironí, amb més de 3 minuts sense anotar un tir de camp (40-36). Gasol trencava un parcial molt negatiu de 13 a 3 però el quart acabava amb uns últims segons plens d’errades dels catalans i Díaz ho aprofitava per fer marxar els andalusos amb sis punts per davant al descans (44-38).

El pas pels vestidors va anar molt bé als d´Aíto, que van sortir amb una altra intensitat defensiva i aconseguien sumar còmodament a prop de cistella. Prkacin culminava un parcial de 7 a 0 d’inici que capgirava el resultat (44-45). El canoner Bropleh tornava a rescatar els andalusos amb la seu talent però ara era el Bàsquet Girona qui controlava el ritme gràcies a una defensa molt agressiva i a un atac clarivident, amb l’aparició de jugadors de la segona unitat com Sorolla, Hanzlík i Figueras (52-56). Una petita reacció local a base de tirs lliures en els darrers compassos de quart ho deixava tot igualat pels últims 10 minuts (60-60).

Era l’hora dels grans jugadors, i Taylor va assumir responsabilitats i va encadenar 9 punts pràcticament consecutius sense error per donar un avantatge molt valuós al Bàsquet Girona a l’equador del quart (66-75). Costa donava ales als granadins però Colom anotava un triple en contraatac que podria ser la sentència (71-80). Apareixia novament el base català per reduir la diferència a sis punts, i en l’atac següent els gironins es col·lapsaven però emergia Fjellerup amb una cistella molt complicada al límit de la possessió (75-83). Els andalusos fallaven en els pròxims atacs i Vilà sentenciava des de la línia de tirs lliures. La quarta victòria consecutiva ja estava del tot lligada i els d’Aíto arribaran al duel de dissabte vinent contra el Barça en un moment molt dolç.