El Barça s’enfrontarà a l’Unicaja i el Joventut al Baskonia a la Copa del Rei

DdG. Madrid

El Barça s’enfrontarà a l’Unicaja i el Joventut al Cazoo Baskonia als quarts de final de la Copa del Rei de bàsquet després del sorteig celebrat ahir al BCIN Centre de Convencions i Negocis de Badalona. El Palau Olímpic de Badalona serà l’escenari de la competició del 16 al 19 de febrer. La ciutat no acollia aquest torneig des de la temporada 84-85.

Els exjugadors internacionals Jordi Villacampa, també expresident de la Penya, i Juanma López Iturriana van treure les boles del sorteig que van deparar també els enfrontaments Reial Madrid-València a quarts de final (dijous, 16 a les 18.30 hores) i el derbi canari Lenovo Tenerife-Cazoo Baskonia (divendres, 17 a les 18.30). El Barça jugarà el partit contra els malaguenys dijous a les 21.30, i els verd-i-negres ho faran a la mateixa hora l’endemà.

A priori, el sorteig va determinar una part alta del quadre amb equips de més potencial, encara que només sigui per la presència de blancs i blaugranes, primer i segon classificat de la lliga. En cas de victòries, l’equip de Jasikevicius i Chus Mateo jugarien la primera semifinal el dissabte 18 a les 18.30 hores. La segona tindrà lloc a les 21.30. La final es disputarà el diumenge 19 de febrer a les 19.00 hores. Tots els partits seran oferts per Movistar.

El resultat del sorteig fa, per tant, inviable una final entre el Barça i el Madrid, cosa que ha passat en quatre de les últimes cinc fases finals. A l’edició del 2020, els blancs es van imposar a l’Unicaja a Màlaga. El Barça és el vigent campió del torneig després de la seva victòria de l’any passat a Granada (59-64) en una edició en què Nikola Mirotic va ser elegit MVP de la competició.

El sorteig es va fer ahir, l’endemà que es tanqués la primera volta de l’ACB. El Girona, amb 7-10, va quedar a dues victòries de poder-s’hi classificar.