Copa del Rei: Barça - Madrid a les semifinals

El partit d'anada serà el Bernabéu i el de tornada, a l'Spotify Camp Nou

Lewandowski controlant la pilota en l'últim clàssic de Lliga

Lewandowski controlant la pilota en l'últim clàssic de Lliga / EFE

Redacció/Agències

El camí cap a la final de la Copa del Rei gairebé està al final, arribar-hi està a dos clàssics de distància. El sorteig de les semifinals de la Copa celebrat aquest dilluns al migdia a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas ha deixat l'encreuament més desitjat: el Barça contra el Reial Madrid.

La penúltima ronda de la competició es jugarà a doble partit, no hi haurà valor doble dels gols a camp contrari i en cas d'empat a gols en els dos partits, s'anirà a la pròrroga independentment de si s'han marcat a camp contrari o a casa. El primer, un Madrid - Barça al Bernabéu entre el 28 de febrer i el 2 de març. La tornada es jugarà a l'Spotify Camp Nou entre el 4 i el 6 d'abril.

El Barça, equip que més vegades ha guanyat la competició amb 31 títols, arriba a les semifinals després d'eliminar a l'Intercity, Ceuta i Reial Societat, mentre que el Madrid s'ha desfet del Cacereño -equip que va eliminar al Girona de la Copa-, Vila-real i Atlético de Madrid.

Els dos equips reeditaran un duel de màxima rivalitat que, en aquesta competició, amb les seves diferents denominacions al llarg de la història, s'han enfrontat en vint ocasions anteriorment, set d'elles a la final.

Els precedents

L'última vegada que es van enfrontar a les semifinals va ser a la temporada 2018-19 amb empat al Camp Nou a l'anada (1-1) i victòria del Barça al Bernabéu en la tornada (0-3). El Barça va perdre la final contra el València, que es va proclamar campió.

Aquesta serà la vuitena vegada que els dos equips es troben a semifinals, amb un saldo favorable per als blancs, que han passat d'eliminatòria quatre vegades per tres del Barça.

Osasuna - Athletic a l'altre semifinal

L'altre finalista sortirà del duel entre l'Osasuna, que mai ha guanyat el títol i només ha arribat una vegada a la final, el 2005; i l'Athletic Club de Bilbao, que té al seu palmarès 23 trofeus. L'anada es jugarà a El Sadar i la tornada a San Mamés.