El Barça acaba la primera volta com el menys golejat de la història del club

L'equip de Xavi arriba a l'equador de la lliga amb 50 punts

Els jugadors del Barça celebren el gol de Lewandowski al Villamarín

Els jugadors del Barça celebren el gol de Lewandowski al Villamarín / EFE

Redacció/EFE

Després de la victòria del partit de dimecres al Benito Villamarín (1-2), el Barça ha acabat primer la primera volta de La Lliga Santander amb només set gol en contra, el millors xifres defensives de la seva història.

L'equip dirigit per Xavi Hernández arriba a l'equador de la temporada líder de la competició amb 50 punts. En part, gràcies a les catorze vegades que Ter Stegen ha deixat la porteria a zero, que únicament ha rebut més d'un gol en un partit, el 3-1 al Bernabéu.

Fins ara, el millor registre del club era de la temporada 1986-87, quan van encaixar vuit gols amb Andoni Zubizarreta a la porteria.

A la Lliga, l'únic equip capaç de superar aquests registres en tota la història de la competició va ser el Deportivo de la Corunya de la temporada 1993-94, que va encaixar sis gols.

En la porteria contrària els números també estan sent de rècord. El golejador polonès Robert Lewandowski ha anotat 14 gols en 16 partits, unes xifres que no aconseguia cap debutant blaugrana des que Ronaldo Nazario ho va realitzar la temporada 1996-97.

Lewandowsky celebra el segon gol contra el Betis

Lewandowsky celebra el segon gol contra el Betis / EFE

Només 1 derrota

Amb l'última victòria, el Barça ha tancat una primera volta amb unes xifres espectaculars. Amb 16 victòries, 2 empats i una sola derrota (el 3-1 al Bernabéu), l'equip arriba a la meitat de la competició amb 50 punts, prop dels números de la temporada 2012-13 amb Tito Vilanova, que va finalitzar amb 55; i de la temporada 2010-11 de Pep Guardiola, amb 52.