El Barça reforça el lideratge amb una victòria al Villamarín

Els els gols de Raphinha i Lewandowski permeten guanyar i tancar la primera volta amb 50 punts

Lewandowski va tornar a jugar després de complir la sanció. | EFE/RAUL CARO

Lewandowski va tornar a jugar després de complir la sanció. | EFE/RAUL CARO / efe/ddg. sevilla

efe/ddg. sevilla

El Barcelona, amb els gols del brasiler Raphinha i el polonès Lewandowski al segon temps, va guanyar ahir per 1-2 al Betis i d’aquesta manera reforça el seu lideratge després de tancar la primera volta amb 50 punts, vuit més que el Madrid a l’espera del que facin avui els d’Ancelotti contra el València. Els de Xavi van tenir el control i més arribada davant un rival que va escurçar distàncies gairebé al final per un gol en pròpia porteria de Koundé, però que va reaccionar tard.

Tres setmanes més tard es van veure les cares una altra vegada després de la seminal de la Supercopa d’Espanya que van disputar a Riad i en la qual, en un partit molt igualat (2-2), es va imposar el Barça a la tanda de penals, però ahir la cita va ser al Benito Villamarín amb un ambient ben diferent per al conjunt que entrena Xavi Hernández. Els verd-i-blancs estan en l’ajustada lluita per situar-se als llocs de la Champions, mentre que el el Barça persegueix l’objectiu del títol de lliga. De moment, té assegurat ser el campió d’hivern.

Els blaugranes van respondre aviat amb una bona acció entre Raphinha i Pedri, però el canari es va atracar de pilota i el porter portuguès Rui Silva li va treure perquè es mantingués un 0-0 que, conforme avançava el duel, semblava que es podia desequilibrar. Va poder-ho fer Canales, al qual se li va creuar l’ex del Sevilla Koundé, i una altra vegada Raphinha i Pedri, encara que tots dos estaven en ajustats fores de joc, com també Gavi en una altra rematada que se li’n va anar fora poc abans de descans.

A la represa, el Barça va trobar el gol que buscava amb ganes. Va ser en una acció entre dos que també estaven buscant protagonisme, amb la centrada per l’esquerra de Balde i rematada de Raphinha gairebé en la boca de gol. Després va ser Lewandowski, que tornava a després de tres partits de sanció, qui va ser fidel a la seva cita amb el gol, el catorzè en el torneig que el posa al capdavant de la taula del pitxitxi.

El 0-2 va arribar en el minut vuitanta i semblava que ja estava tot dit, però el senegalès Sabaly va fer una centrada sobre l’àrea visitant i en una jugada sense aparent perill Koundé va controlar malament amb el pit i es va introduir la pilota en la seva pròpia porteria al 85, amb la qual cosa el partit va recobrar un inesperat interès degut a l’embranzida dels locals per buscar un empat que no va arribar.

El Barça, gràcies a una treballada victòria a l’estadi Benito Villamarín davant el Betis (1-2), es consolida encara més com a líder de LaLiga, ara amb vuit punts d’avantatge provisionalment sobre el segon, el Madrid, al qual encara li queda el partit davant el València, el pròxim rival del Girona, perquè es conclogui la primera volta.