El Bisbal es desfà del Bàsquet Girona B en un derbi decidit a l'últim quart

Els empordanesos van dominar gran part del duel i van fer bo el parcial d’inici de l’últim quart per sumar una victòria que els empata amb els gironins

Partit EBA entre el Bisbal i el Girona B

Partit EBA entre el Bisbal i el Girona B / David Aparicio

Guillem Camps

Victòria de prestigi del Bisbal en el derbi davant el Bàsquet Girona. Com feia presiagar la situació dels equips a la classificació, el matx va ser igualat i no es va decantar pels empordanesos fins als últims minuts.

Els locals van saltar millor a la pista i van signar un notable parcial d’11 a 2 d’inici, una diferència que es va quedar en 7 punts al final del primer quart (18-11). Però amb el pas dels minuts, el Bàsquet Girona B es va refer i pràcticament havia equilibrat el marcador a l’equador del segon quart (21-20). Al descans, la màxima igualtat es mantenia i tot quedava obert de cara al segon temps (28-27).

Els visitants culminaven la remuntada a la represa amb un petit parcial de 0 a 5 (28-32), però el Bisbal salvava el mal moment i es tornava a posar per davant (43-40). Les coses canviaven poc en els darrers compassos de quart i els bisbalencs arribaven als 10 minuts decisius amb un petit coixí (51-47).

Arribava el moment decisiu i aquí els locals van estar millors, sumant un parcial de 10 a 2 que els donava una diferència ja més tranquil·litzadora però no definitiva (61-51). I no es va rendir el Bàsquet Girona, que creia amb la victòria gràcies a uns minuts de bona defensa i tres cistelles que el posaven a només 4 punts a 3 minuts pel final (61-57). Però 4 punts consecutius de Torrent dilapidaven les esperances visitants i certificaven la victòria bisbalenca. Ara ambdós equips estan empatats en la classificació amb 10 victòries i 6 derrotes.

El Quart paga un tercer quart nefast contra el Joventut

El Quart va caure davant el Joventut en un partit que es va decidir en el tercer quart, en que els visitants van signar un parcial de 6 a 26. Els gironins van acabar el primer quart per davant (17-12) i al descans encara estaven dins del partit (31-35), però a la represa els badalonins van posar una marxa més.