L'Spar a Fontajau: un fortí inassumible pel Saragossa (72-69)

Les gironines segellen una victòria treballada que els permet mantenir el lideratge de la competició domèstica

Clara Julià

Clara Julià

Després de treballar, toca descansar. Almenys això és el que li toca fer a les jugadores de l’Spar Girona que, després de guanyar tres dels darrers quatre partits, afronten uns dies d’aturada. Val a dir, però, que no totes gaudiran de vacances, ja que quatre jugadores (Laia Flores, María Araújo, Irati Etxarri i Giedre Labuckiene) han sigut convocades amb les seves seleccions per disputar els darrers partits de la fase de classificació de l’Eurobasket.

La victòria d’ahir contra el Saragossa, un equip que s’ha posicionat com un dels clars competidors al títol, no va ser gens fàcil. Les jugadores de Bernat Canut i Laura Antoja -que no podien comptar amb Binta Drammeh, lesionada- venien d’afrontar un exigent duel d’Eurolliga a Miskolc (Hongria) i d’encadenar quatre partits lluny de Fontajau. Tot i això, el dia en què la grada d’animació dels girUNIns celebrava el seu cinquè aniversari, el conjunt va poder sobreposar-se al desgast físic per brindar-los una treballada victòria. De fet, fins i tot el club -de la mà del president Cayetano Pérez i la directora esportiva Laia Palau- va celebrar l’aniversari del grup d’aficionats regalant-los una lona commemorativa amb el lema «girUNIns per sempre!».

Més de 3.500 aficionats

El Casademont Saragossa no es va deixar intimidar pels més de 3.500 aficionats que es va desplaçar ahir a Fontajau i, un cop més, van convertir al pista en un fortí. Les jugadores de Carlos Cantero -que s’acaben de classificar per als quarts de final de l’EuroCup- van sortir amb una intensitat que va sorprendre les locals amb un parcial de 3-10. Bernat Canut no es va esperar i va demanar temps mort per buscar una reacció, i va arribar immediatament amb un parcial de 10-2.

En el segon quart, però, semblava que el desgast físic dels darrers dies començava a pesar en les gironines, que van topar amb l’encert visitant d’una de les jugadores revelació de la temporada, Leo Fiebich, així com del segell de qualitat de Markesha Gatling sota el cèrcol. Les locals van sobreviure a l’onada anotadora visitant i van marxar al descans per sota en el marcador (32-34). Semblava que l’Uni no trobava la tecla indicada per capgirar el marcador, fins que va aparèixer Brittney Sykes (21 punts). La nord-americana es va servir del seu físic per desembossar la situació.

L’equitat, però, va tornar a l’inici de l’últim quart. Brittney Sykes, Rebekah Gardner i Laia Flores van revolucionar la situació amb un parcial de 7-0 que va aixecar a la graderia de Fontajau (65-59). Quan faltaven dos minuts i mig per al final, l’Spar tenia el partit allà on volia, però Mariona Ortiz va ressuscitar a les seves companyes amb un 2+1 que va col·locar a les visitants a tres punts (67-64). Brittney Sykes va impedir que el Saragossa agafés carrerilla i en va fer de les seves, corrent i penetrant a cistella amb determinació, per mantenir el coixí de cinc punts a favor de les locals. De fet, la mateixa Sykes va estirar la diferència des del tir lliure. Però quan semblava que ja estava tot dat i beneït, sant tornem-hi. El Saragossa va reaparèixer i, de fet, va tenir opcions per empatar el partit. Quan només restaven quatre segons pel final, el marcador (72-69) donava un bri d’esperança a les visitants d’igualar el marcador amb un triple. La responsabilitat va recaure en Vega Gimeno, però la defensa de l’Spar la va rodejar com si estigués en una presó de màxima seguretat i va fulminar les opcions de les aragoneses. La botzina va sonar i l’Uni pot marxar de vacances amb una nova victòria sota el braç.

Dinàmica positiva

El triomf manté la ratxa positiva de les gironines a la Lliga Femenina Endesa on encadenen una desena de partits sense perdre. L’aturada arriba en un moment necessari, tal com va destacar Bernat Canut en la roda de premsa posterior al duel, on el tècnic va subratllar que hi ha diverses jugadores «tocades». L’equip, per ara, té Binta Drammeh lesionada del psoas esquerre, i té una jugadora menys en rotació d’ençà que Laura Cornelius va ser traspassada al Mersin turc. Per ara, però, les opcions d’una nova arribada semblen escasses, com va reconèixer l’entrenador, per la situació de demanda que hi ha ara mateix al mercat.

L’equip gironí reprendrà la competició el 16 de febrer en un exigent duel de lliga contra el València Basket a la Fonteta. Després de visitar la capital del Túria rebran al Gran Canària a Fontajau abans de l’exigent duel d’Eurolliga contra el Mersin Turc (22/01). Per ara, però, toca descansar. Que, com diu el refrany: qui no reposa, fa poca cosa.