LeBron James es converteix en el màxim anotador històric de l'NBA

L'aler dels Lakers trencat el rècord de Kareem Abdul-Jabbar, que va veure el partit davant Oklahoma en directe

Vídeo: Lebron James màxim anotador de l'NBA

DdG

EP

L'aler de Los Angeles Lakers LeBron James s'ha convertit aquesta matinada en el màxim anotador de la història de l'NBA, superant a Kareem Abdul-Jabbar en aconseguir els 38.390 punts, després de 38 punts, 7 rebots i 3 assistències en 34 minuts jugats, en la derrota davant Oklahoma City Thunder (130-133).

El llegendari jugador va aconseguir l'extraordinària marca amb un tir en suspensió al final del tercer quart, quan va sumar els 36 punts necessaris per a superar les 38.387 unitats, gràcies als seus 12 de 18 en tirs de camp fins a aquest moment. I ho ha aconseguit, ja convertit en tot un emblema de la competició, tan sols unes setmanes després de superar a Karl Malone i els seus 36.928 punts.

"Sempre sento que soc el millor jugant a bàsquet, però hi ha tants grans jugadors que estic feliç de ser part del seu viatge", va afirmar l'estrella de Los Angeles després de la trobada, disposat a continuar a l'NBA "un parell d'anys més", ja que encara està "motivat per a sortir i competir per títols".

I l'aler, de 38 anys, va argumentar que segueix en forma gràcies a la seva fortalesa mental. "Es tracta de la ment. Si la meva ment està aguda i em sento motivat per a sortir i preparar-me cada dia, llavors puc continuar jugant a bàsquet", va expressar després d'aconseguir un altre rècord.

Kareem Abdul-Jabbar le da un balón a Lebron James (Los Angeles Lakers), después de convertirse en el máximo anotador histórico de la NBA.

Kareem Abdul-Jabbar li entrega la pilota a LeBron James / Ringo Chiu/ZUMA Press Wire/dpa

Admirat per Abdul-Jabbar

Quan va superar la marca d'Abdul-Jabbar poc abans de la fi del tercer quart, el partit es va parar perquè el jugador rebés l'afecte dels gairebé 19.000 espectadors del Crypto.com Arena, la seva família i amics i la llegenda històrica de la competició. De manera simbòlica, l'ex de Milwaukee Bucks i Los Angeles Lakers li va lliurar una pilota a James, com qui li cedeix el tron.

"El que LeBron ha fet fora de la pista és més important que el que ha fet dins. Ha enviat als nens a l'escola. Ha brindat lideratge i un exemple de com viure. Té els valors correctes. La família, el treball dur i totes aquestes coses condueixen a l'èxit".

A més, no va dubtar a afirmar que "la carrera de LeBron James és la d'algú que va planejar dominar aquest esport". "Va sortir de l'escola secundària, tenia la grandària i el talent per a ingressar directament a l'NBA, i immediatament va començar a tenir el seu efecte en la competició", va destacar.

"Ha estat jugant durant gairebé 20 anys, per la qual cosa has de donar-li crèdit per la forma en què va planejar durar i dominar. Va portar als equips a tres campionats mundials, i no van arribar perquè algú més i LeBron els va acompanyar, LeBron els va liderar. Té aquesta essència indefinible que anomenen lideratge. Quan surt a la pista i tracta de fer les coses, els nois volen fer-li costat i veure que succeeix, perquè tenen molt respecte per ell i el seu talent", va elogiar Abdul-Jabbar.

LeBron James supera el rècord de Kareem Abdul-Jabbar

LeBron James supera el rècord de Kareem Abdul-Jabbar / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Trenca rècords

En les seves 20 temporades en l'NBA, LeBron James s'ha convertit en el jugador amb més punts anotats tant en la fase regular (38.390) com en 'playoffs' (7.631). A més, pot presumir de ser l'únic jugador amb més de 30.000 punts, 10.000 assistències i 10.000 rebots de la història de la competició i un dels dos jugadors que ha aconseguit un 'triple-doble' davant tots els equips de l'NBA. En el seu palmarès també destaquen els seus quatre anells (2012, 2013, 2016 i 2020), a més de quatre premis MVP de temporada regular i quatre en 'playoffs'.