Rubén Baraja, nou entrenador del València

És el tercer entrenador de l'equip 'che' aquesta temporada, després de Gattuso i Voro

Archivo - Arxiu - Rubén Baraja, nou entrenador del València

Archivo - Arxiu - Rubén Baraja, nou entrenador del València / VALENCIA CF/LÁZARO DE LA PEÑA - Archivo

EP

El tècnic Rubén Baraja serà l'entrenador del València CF fins al final de temporada, i substituirà així a Voro González, segons ha anunciat aquest dimarts el club valencianista, al que l'exfutbolista torna amb l'objectiu de garantir la permanència de l'equip, actualment en posicions de descens, en La Lliga Santander.

"El València CF ha aconseguit un acord amb Rubén Baraja per a ser l'entrenador del primer equip", va confirmar aquest dimarts l'entitat 'che', que va anunciar també que en el seu cos tècnic comptarà amb una altra llegenda valencianista com Carlos Marchena.

El 'Pipo' Baraja, de 47 anys, es fa càrrec de l'equip després d'entrenar el Reial Saragossa, CD Tenerife, Real Sporting de Gijón, Rayo Vallecano i Elx CF, a més de dirigir també al Juvenil A de Divisió d'Honor de l'Acadèmia VCF, on va començar la seva marxa com a tècnic després de penjar les botes el 2010 a Mestalla.

Baraja va militar en el València durant una dècada (2000-10), en la qual va conquistar dues Lligues (2002 i 2004), una Copa de la UEFA (2004), una Copa del Rei (2008) i una Supercopa d'Europa (2004). També va jugar en el Reial Valladolid i a l'Atlètic de Madrid.

"El 'Pipo', un dels jugadors més guardonats i il·lustres de la història del València CF, coneix la idiosincràsia del Club i torna a casa com a entrenador per a aportar la seva professionalitat i compromís després de forjar la seva llegenda a la dècada dels 2000 contribuint a guanyar dues Lligues, una Copa de la UEFA, una Supercopa d'Europa i una Copa del Rei", ha destacat el València.

D'aquesta manera, Baraja pren el relleu de Salvador González 'Voro', que es va fer càrrec del primer equip després de la marxa de l'entrenador italià Gennaro Gattuso el passat 30 de gener. "El València CF vol agrair públicament a Voro González la seva implicació i compromís durant la seva etapa com a entrenador del primer equip", ha assenyalat el club.