‘El Partit de Totes’ que ha de servir per impulsar l’Uni

Després de l’eliminació d’Eurolliga i la lesió d’Araújo, les gironines reben avui (18h) al Jairis

Canut, Murphy, Labuckiene i Araújo durant el darrer partit de Lliga contra el Perfumerías.

Canut, Murphy, Labuckiene i Araújo durant el darrer partit de Lliga contra el Perfumerías. / Vir Pintado

A vegades la vida és injusta, però no hi ha més remei que aixecar-se i refer-se. Això és el que ha de fer avui l’Spar Girona -i més tractant-se del 'Partit de Totes' amb motiu del Dia de la Dona- contra el Jairis (18h) a Fontajau. Una visita que coincideix amb el que Laura Antoja defineix com «probablement el pitjor moment de la temporada», amb la derrota contra l’Avenida (74-63) que les deixa fora de l’Eurolliga i amb les lesions de llarga durada d’Araújo i Etxarri.

«Estem fotudes perquè són dues notícies. Eliminar-nos d’Eurolliga, amb les aspiracions i el treball fet fins ara, és una patacada. I llavors ens rematen amb la lesió de la María. Però no queda més remei que agafar forces i recuperar-se, l’esport és així», reconeixia Antoja.

Deixant de banda l’episodi negre d’Eurolliga, l’UniGirona ve de perdre també l’últim partit de lliga a Salamanca (78-76), tot i mantenir l’average, i cedir momentàniament el lideratge al València abans d'aquesta jornada. El Jairis, en canvi, ve de guanyar a l’Araski (78-74).

« L’eliminació d’Eurolliga és una patacada. I la lesió de la María ens remata. És el pitjor moment de la temporada»

Laura Antoja

— Entrenadora assistent de l'Spar Girona

L’UniGirona no té més opció. Per fer-ho, però, compta amb un raig de llum entre tanta foscor: l’arribada d’Ornella Bankolé que té molts numeros de jugar avui. «Arriba bé físicament. Li falta minutatge i connectar amb les companyes, però ve amb ganes. En la situació que estem, ens ajudarà segur i tindrà minuts. La introduirem el més ràpid possible», assegurava Antoja. 

I encara hi ha un altre motiu al qual aferrar-se; Fontajau: «Estem vulnerables i necessitem la força de tothom. ‘El Partit de Totes’ és un dia molt especial i com a dones que estem fent un espectacle podem donar visibilitat a aquelles que no se les reconeix», deia Antoja.

La crida d’Araújo

«He rebut molts missatges i així fa una mica menys de mal. No serà fàcil, però aquesta vegada començo amb avantatge, ja em conec el camí», ha exposat la capitana a xarxes socials, agraint tot el suport de l’afició. Un missatge en el qual també s’ha sumat a la crida d’Antoja: «El vostre suport és una peça fonamental per a nosaltres. Sempre heu estat el meu sisè jugador favorit».