L'Spar Girona agafa forces a Lugo (58-72) i Ornella Bankolé es lesiona

Rebekah Gardner (24 punts) i Brittney Sykes (19 punts) han sigut les màximes anotadores del partit

Rebekah Gardner executant un tir en suspensió.

Rebekah Gardner executant un tir en suspensió. / Rebeca Fernández

Clara Julià

Clara Julià

L’Spar Girona no passa pel seu millor moment. Ahir, tot i trencar la mala ratxa de quatre derrotes consecutives davant l’Ensino Lugo, van tornar a saltar les alarmes a causa de la lesió d’Ornella Bankolé. La jugadora francesa, que va debutar fa tot just set dies, va patir una lesió al genoll fruit d’una acció de joc que va posar en alarma el cos tècnic. L’entrenador, Bernat Canut, va reconèixer en declaracions després del partit que l’estat anímic de la plantilla continua sense recuperar-se: «No sé si parlar del partit o de la nova lesió de l’Ornella. Haurem de fer proves, però no té bona pinta. (...) La victòria ens havia d’ajudar a nivell anímic, però aquesta nova lesió ens deixa preocupats a tots», va valorar. Si es confirma la lesió, la plantilla es quedaria amb només set jugadores del primer equip..

Les jugadores de Bernat Canut i Laura Antoja arribaven a Galícia amb la plantilla ajustada -amb les baixes de Binta Drammeh, Nora Galve, Irati Etxarri i María Araújo- i amb les males sensacions que van aflorar després de la derrota a Fontajau contra el Global Jairis d’Eric Surís. L’equip necessitava un bri d’aire fresc i el cos tècnic va decidir donar-los dos dies de descans per fer net i afrontar el partit contra l’Ensino amb les idees més clares. I així va ser. Liderades per la dupla nord-americana amb segell WNBA formada per Rebekah Gardner (24 punts) i Brittney Sykes (19 punts), les visitants van dominar el joc durant els 40 minuts de partit.

L'Spar Girona durant un temps mort del partit.

L'Spar Girona durant un temps mort del partit. / Rebeca Fernández

L’encert exterior de la primera part de Laura Aliaga i Alba Prieto va permetre a les locals aguantar l’envestida. La pivot Lydia Giomi va arribar a col·locar al seu equip a dos punts (31-33) després d’una acció sota el cèrcol. Les locals estaven a l’aguait i esperant treure rèdit de la precària rotació de la banqueta gironina, però Giedre Labuckiene va fer un triple a les portes del descans que va allunyar el perill. Tornant de la pausa, les nord-americanes van agafar les regnes anotadores i l’equip es va estirar en el marcador. L’Uni va aconseguir un botí de punts considerable que va ser insalvable per a les gallegues.

Marianna Tolo, sota el cèrcol, intentant executar una cistella.

Marianna Tolo, sota el cèrcol, intentant executar una cistella. / Rebeca Fernández

L’equip torna cap a Girona amb la victòria sota el braç i amb la tranquil·litat de saber que els dos propers partits (Tenerife i IDK Euskotren) abans de la celebració de la copa de la Reina es duran a terme a Fontajau. Tot i això, la manca de rotació, el desgast mental i el conjunt de lesionades que acumula la plantilla deixen una escena de preocupació latent i tensada que sembla no tenir remei immediat.