Un Bàsquet Girona negat des del perímetre perd a Bilbao (84-77)

Marc Gasol (18) i Fjellerup no han estat suficients per sumar la novena victòria

Guillem Camps

El Bàsquet Girona no ha pogut sumar la primera victòria després de les finestres FIBA i ha caigut davant un Bilbao Bàsquet que ha estat més encertat en els moments determinants de partit (84-77). El desencert exterior (3/17) ha acabat sentenciant els d'Aíto.

El primer quart va estar marcat per la bona defensa per part dels dos equips de la línia exterior del rival, però en canvi concedien moltes penetracions senzilles. Els bilbaïns, tot i que només van arribar a tenir una avantatge de 4 punts, van dominar durant bona part del període i amb un 2+1 d’Alonso acabaven amb un 19-16 a favor. La bona noticia pel Bàsquet Girona era que Hakanson mantenia la mala dinámica dels últims partits, però calia tancar-se millor a prop de cistella per evitar canastes fàcils.

En l’inici del segon quart, semblava que el Bàsquet Girona tenia una mica més d’energia, i amb l’aparició de Vilà i Gasol els d’Aíto s’han posat per davant (24-26). Però no aconseguien tallar la principal via d’anotació local, les situacions a prop de cistella. A més, poc a poc els bilbaïns trobaven l’encert exterior, i en qüestió de pocs minuts endosaven un parcial de 13 a 0 als gironins que obligava el tècnic madrileny a demanar temps mort (37-26). En la parcel·la ofensiva, el gran problema dels de Fontajau era que no aconseguien anotar de 3, i els jugadors de negre aprofitaven aquests dubtes per anar-se tancant a la pintura. Quan pitjor estaven les coses, va aparèixer un millorat Gasol, que amb cinc punts consecutius i un triple inclòs deixava la diferencia en només cinc punts al descans (42-37).

El Bàsquet Girona va sortir amb un punt més d’intensitat a la represa tot i una cistella inicial de Sulejmanovic, i poc a poc va tornar a igualar el matx. Ara el Bilbao tenia molts problemes per anotar tant des de fora com en la pintura i pel bàndol gironí Gasol estaba ben acompanyat per Fjellerup i Taylor. Però quan semblava que el vent bufava a favor dels d’Aíto, dos triples del grec Tsalmpouris i un parell de mals atacs visitants van capgirar la dinámica del partit. De fet, el tercer quart acabava de la pitjor manera, amb dos triples d’Alex Reyes i una darrera jugada en que Miletic era incapaç d’anotar tot i disposar d’una segona i tercera opció (61-55).

En l’últim període els gironins ho van seguir intentant i dues cistelles gairebé inverosímils de Fjellerup donaven esperança, però els bascos mantenien la calma i trobaven resposta a totes les cistelles visitants. A més, els àrbitres sancionaven amb antiesportiva una falta de Gasol i Garino cometia la cinquena falta. Amb 76 a 69Taylor disposava d’un triple totalment sol per posar el Bàsquet Girona a 4, però no anotava i en la següent jugada Alex Reyes no perdonava des d’aquesta mateixa distancia i pràcticament sentenciava el duel (79-69). Els últims instants es van convertir en un carrusel de tirs lliures perquè als d’Aíto els hi interessava aturar el temps, però ja era massa tard per intentar l’èpica.