Una Volta amb cartell de luxe s’estrena a Sant Feliu de Guíxols

Evenepoel, Roglic, Thomas o Bernal són només alguns dels grans noms que lluitaran en una edició d’alta volada

Lluc Perich Pérez

El jove campió del món Remco Evenepoel, el tres vegades guanyador de La Vuelta Primoz Roglic, dos guanyadors del Tour de França com Geraint Thomas i Egan Bernal -retorn sonat després d’una llarga recuperació- i una llista d’estrelles del ciclisme que ocuparia perfectament tot l’article (Carapaz, Bardet, Landa, Yates, Hindley, Almeida, O’Connor...) comencen avui una pugna que es preveu d’alta volada a la 102a edició de la Volta a Catalunya, on Higuita no defensarà el títol.

El tret de sortida? De nou a Sant Feliu de Guíxols, punt d’inici i final d’una primera etapa de puja-i-baixes per terres gironines: 165,4 quilòmetres amb quatre ports puntuables -destaca l’ascens a Els Àngels, que es farà des de Madremanya- i un final explosiu on, en les dues darreres visites (2019 i 2022), Michael Matthews ha sigut imbatible. Tot plegat serà l’entrant d’una Volta a Catalunya amb un recorregut més exigent i tres grans etapes de muntanya. Dimarts es corona Vallter; dimecres, en l’etapa reina, el Coll de la Creueta abans de La Molina; i divendres el cim de Lo Port, a les Terres de l’Ebre. La cursa catalana del World Tour manté un any més el seu clàssic final diumenge, al Circuit de Montjuïc de Barcelona.

Entre els deu catalans que correran a casa hi ha noms ben coneguts, com els de Marc Soler, David de la Cruz o Antonio Pedrero, però també el de Joel Nicolau. Serà la segona Volta del ciclista de Llofriu, amb ganes de treure’s l’espineta després dels abandonaments a Andalusia i València.