La ‘final four’ de la Kings League omple el Camp Nou amb 92.522 persones

La nova lliga presidida per Gerard Piqué ha estat capaç d’arribar i enganxar el públic que no té interès pel futbol

Pol Nieto

La ‘final four’ de la Kings League celebrada al Camp Nou ahir va estar marcada per l’ambient festiu de les més de 90.000 persones que hi van assistir. L’estadi del FC Barcelona va presentar una entrada semblant a la de les grans nits del Barça a l’estadi. I és que l'esdeveniment va aconseguir reunir 92.522 persones, la tercera millor entrada d'aquesta temporada després del clàssic contra el Madrid (95.745) i el comiat de Piqué contra l’Almeria (92.605).

Grups d’amics joves i famílies formades per pares i fills van representar la majoria dels assistents a l’estadi del FC Barcelona. «L’esdeveniment que Piqué ha creat aquí és espectacular. Ha fet callar moltes boques», va valorar Mario Lacueva, un jove de 21 anys.

Moltes persones estrangeres tampoc es van voler perdre aquesta jornada històrica. És el cas de Bernardo Pérez: «Vinc des de Mèxic per gaudir d’aquesta fantàstica experiència i per recolzar Aniquiladores. M’encanta aquesta competició, em moro de ganes que arribi al meu país», deia.

De totes les edats

La Kings League ha sigut capaç d’arribar i enganxar el públic que no té interès pel futbol. L’espectacle de les normes de la competició amb les cartes ha convertit una lliga de futbol 7 en pur entreteniment. A més, el fet que l’espectador pugui veure i sentir tot el que viu l’àrbitre al camp fa que l’experiència sigui encara més espectacular.

Tot i que el públic majoritari de la competició sigui molt jove, la jornada del Camp Nou va demostrar que és un producte consumit per moltes franges d’edat diferents. «Avui el meu fill i jo venim junts a gaudir d’aquesta experiència inoblidable. A banda d’acompanyar el meu fill, potser fins i tot jo soc més fan que ell. Els diumenges els passem a casa gaudint de la Kings League», deia Joan García.

Rebuda estel·lar

Els jugadors dels quatre equips classificats van arribar al Camp Nou entre bengales, tambors i càntics. Milers de persones van rebre l’autobús dels jugadors cap a les 14.20 hores a l’arribar a l’estadi.

Els presidents de cada equip de la competició van despertar l’afició repartint marxandatge i pilotes firmades per tot l’estadi. Tota la grada del Camp Nou es va inundar d’una bogeria per l’opció de poder agafar una d’aquestes pilotes firmades.

Neymar, protagonista

A les dues pantalles instal·lades al Gol Sud i el Gol Nord del Camp Nou es va mostrar un curtmetratge en què Neymar segrestava Piqué i robava el trofeu. En el curtmetratge el jugador brasiler li va demanar un equip de la Kings League a Gerard Piqué, escena que va desfermar la bogeria al Camp Nou. El curt va enllaçar l’arribada dels presidents classificats al costat de Piqué amb el trofeu.

Els dirigents dels equips van estar permanentment adreçant-se a les més de 90.000 persones. La grada de l’estadi blaugrana va respondre en repetides ocasions fent l’onada, creant un ambient pròxim entre l’afició i els protagonistes. Tampoc podien faltar els llums de les llanternes dels mòbils, creant una imatge única que s’ha pogut veure diverses vegades al Camp Nou.

El rècord de les caretes

Per si no n’hi havia prou en l’espectacular esdeveniment de la Kings League al Camp Nou, també es va arribar a un rècord Guinness. Les 92.522 persones es van posar unes caretes que l’organització va repartir i van fer el rècord de persones amb una màscara posada al mateix lloc. El rècord estava en 30.000 persones en un partit de les Filipines el 2015.

Pur xou

Les baralles de galls protagonitzades per Chuty, BNET, Gazir i S.K.O.N.E. abans de les dues semifinals també van servir per fer despertar la grada del Camp Nou. La primera, entre S.K.O.N.E i BNET, va ser més aviat una presa de contacte entre la grada de l’estadi i els rapers. En canvi, en la segona van brillar Gazir i Chuty amb rimes plens de clares referències a la cançó de Shakira amb Bizarrap. L’afició va reaccionar amb molta admiració i es va ficar de ple en l’espectacle previ a la gran final.

També s’hi van afegir les actuacions de Lali Espósito i Tiago. Al costat de ballarins i un espectacle de llums van fer ballar les més de 90.000 ànimes presents a l’estadi.

De tota manera, va ser durant els partits quan es va notar més la presència de les 92.522 persones a l’estadi. La bogeria en els penals de l’Aniquiladores FC - Los Troncos FC i el 2 contra 2 juntament amb el final agònic del partit entre Saiyans FC i El Barrio van desencadenar l’emoció del públic. La final amb victòria de El Barrio davant l'Aniquiladores per 3-0 va ser la cirereta d’una jornada amb un ambient festiu i de pur xou.