Una eliminació anunciada

El Gernika escombra a un Spar Girona minvat per les baixes (65-79)

Laia Flores, amb la pilota a les mans, en una acció del partit.

Laia Flores, amb la pilota a les mans, en una acció del partit. / FEB

Clara Julià

Clara Julià

Per primera vegada des de 2017, l’Spar Girona no podrà competir pel títol de la Copa de la Reina. Les gironines, que feia sis anys consecutius que arribaven a la final, viuen un capítol dramàtic pel que fa a les lesions que ahir va ser insalvable. Els problemes físics van apartar Brittney Sykes i Shay Murphy a darrera hora de la competició. La primera per una tendinitis i la segona per un dit trencat de la mà, tot i que aquesta última va forçar i va jugar amb només una mà hàbil per intentar pal·liar la mancança de rotació que té l’equip de Bernat Canut i Laura Antoja. Amb només sis jugadores de la primera plantilla era realment complicat derrotar un Gernika que va utilitzar molt bé els seus arguments per desfer-se de les gironines ja des del segon quart (9-19). Gernika s’enfrontarà al Perfumerías Avenida en la segona semifinal després que les castellanes escombressin el Barça CBS (67-55) en el darrer partit de quarts.

Ceci Muhate, Marianna Tolo i Laia Flores en una acció del partit.

Ceci Muhate, Marianna Tolo i Laia Flores en una acció del partit. / FEB

Cop dur per a les jugadores, que viuen en una situació emocional complicada, ja que Sykes i Murphy s’han afegit a una llarga llista de lesionades: GalveDrammeh, Etxarri, Araújo Bankolé. Sobrecarregades de minuts i desgastades de viure tanta lesió, les jugadores d’Anna Montañana van posar el dit a la llarga amb una derrota que envia l’Uni directament a Girona i l’obligarà a donar-ho tot als play-off si volen disputar l’Eurolliga la temporada que ve. Ja ho va comunicar Murphy al final del partit: «no ha estat un dia bonic», i és que les cares de les jugadores eren un quadre difícil de reproduir en paraules.

L’Uni va sortir al partit amb un equip minvat per les baixes i amb l’afegitó de l’absència de Sykes a darrera hora. Gernika es va posar per davant amb un parcial inicial de 5-13 aprofitant el seu tir exterior de la mà de Laura Sperafico (3/4 al primer quart). Da Silva va agafar el relleu anotador ampliant la sagnia i les basques es van escapar fins als +10 (7-17) en un obrir i tancar d’ulls. Just quan semblava que la situació es tenyia de color gris, tres triples consecutius -Faustine Parra (2) i Rebekah Gardner- van despertar les catalanes, que van tancar el primer quart a tres (18-21).

Tres jugadores de l'Spar Girona davant Gomes Da Silva, ahir.

Tres jugadores de l'Spar Girona davant Gomes Da Silva, ahir. / FEB

Una esgarrapada de les morades, que van estirar altre cop la diferència fins als +9, va obligar Canut a frenar el partit. Poques solucions podia trobar el conjunt gironí que amb prou feines tenia jugadores a la banqueta per fer rotacions i una de les que hi havia, Murphy, jugava amb un dit trencat que la deixava pràcticament manca d’una mà. Marianna Tolo (17 punts) i Gardner (20 punts) van ser el salvavides anotador de les gironines que, tot i els esforços, van marxar al descans amb un esfereïdor marcador: 27-40 fruit d’un segon quart on només van aconseguir anotar 9 punts i d’una primera part on només quatre jugadores van anotar.

Tornant del descans tocava remar i gairebé encomanar-se a la Verge del Pilar si l’Uni volia tenir opcions. Les jugadores basques van començar a desbordar confiança gràcies al coixí de 15 punts que posava la soga al coll a l’Spar Girona. La banqueta gironina s’ho mirava tot amb cara de pomes agres. Meskonyte es va inflar gràcies a les transicions ràpides de Gernika i les morades van col·locar una màxima diferència +21 (44-65) que va enfonsar les opcions de l’Uni. Ja era un repte que ni els miracles podien resoldre. 

Consumada la derrota, les gironines van desfilar ahir mateix cap a Girona amb un doble objectiu marcat entre cella i cella: competir sense incrementar el nombre de lesions en els tres partits que queden de lliga regular i donar-ho tot als play-off per aconseguir un bitllet per entrar a l’Eurolliga. Toca tornar-se a il·lusionar.

Petjada gironina a la minicopa

El Bàsquet Girona- Uni Laia Palau va derrotar ahir al Sedis La Lola (49-11) i al Gernika (39-26), però va perdre amb el Barça CBS (16-41). Les jugadores d’Àngel del Amo, lluitaran avui pel cinquè lloc (11 hores) contra l’Stadium Casablanca en la Minicopa. El tècnic va valorar positivament la primera jornada de competició: «El Barça ha sigut molt superior, però els altres dos partits els hem tret jugant bé. Per a les jugadores és tota una oportunitat per gaudir i coincidir amb gent d’arreu del país. També ha vingut la Laia Palau a recolzar a l’equip. Demà intentarem buscar una nova victòria», va concloure.