UCAM Múrcia-Bàsquet Girona: Condemnats per un tercer quart nefast (102-79)

El caràcter de Taylor, totalment insuficient per un equip tocat anímicament

Trice, en una jugada defensat per Hill

Trice, en una jugada defensat per Hill / ACB

Guillem Camps

El Bàsquet Girona ha prolongat el seu mal moment amb una dura derrota a Múrcia per culpa d’un tercer quart pèssim que ha convertit els últims deu minuts en un pur tràmit. Taylor, amb 23 punts, ha tornat a ser el jugador que ha donat la cara, però l’equip necessita més arguments per competir.

El partit arrancava amb intercanvi de cistelles però amb la sensació de que el Múrcia anava un punt per davant en intensitat gràcies al control del rebot ofensiu i el domini de Radovic. Els gironins s’han mantingut a prop en el marcador gràcies a dues jugades de 2+1 de Fjellerup i Taylor, i amb l’aparició posterior de Prkacin. Però els murcians, gràcies als bons minuts de Diop, infal·lible des de la línia de tirs lliures i trobant l’encert exterior, obrien una petita escletxa al final del primer quart davant un Bàsquet Girona que es recolzava en Miletic, que a part de la seva solvència a sota cistella també anotava el primer triple de l’equip amb un pèl de fortuna (26-20).

Novament, els d’Aíto pagaven el desencert exterior, que acabaria al segon quart amb la necessària inspiració de jugadors com Taylor, Fjellerup i Vila. Amb aquestes cistelles, les forces s’equilibraven (33-32), però quan semblava que el Bàsquet Girona podia posar-se per davant els murcians aprofitaven de males decisions en atac per anotar fàcil al contraatac (39-35). Un parcial de 0 a 6, liderat per Colom i amb un 2+1 de Miletic, posava per davant els de Fontajau (39-41), avantatge que els gironins no podrien consolidar l’avantatge però les sensacions no eren del tot dolentes al descans (47-46).

El tercer quart començava amb un intercanvi de cistelles que refermava la tendència de màxim equilibri, però just després el Múrcia aconseguia encadenar dos triples consecutius i aquí acabaria la resistència gironina. A més els àrbitres sancionaven amb antiesportiva una falta de Gasol i en un tres i no res els locals s’escapaven de 14 punts (64-50). Lluny de reaccionar, el Bàsquet Girona mostrava una actitud preocupant en defensa i no parava d’encaixar triples, que donaven una màxima diferència de 20 punts als murcians (77-57) a un minut d’acabar el tercer quart, que es quedaria en 17 abans dels últims deu minuts (77-60).

El Bàsquet Girona millorava una mica en energia en l’últim quart però mostrava poca convicció en la remuntada. El marcador pràcticament no es movia i els locals ja pràcticament es veien amb el partit a la butxaca. Només Taylor evitava que el correctiu fos major, però els seus companys no demostraven el mateix compromís i el Múrcia acabaria assolint els 100 punts, que els gironins no rebien des de la desfeta a València del mes de desembre.