La Catedral dona la benvinguda a Magarity, el darrer fitxatge de l'Uni

El club gironí tanca el fitxatge de la jugadora interior sueca, ex del Basket Landes i segon reforç del curs, que signa per a una temporada

Regan Magarity, a les escales de la Catedral de Girona.

Regan Magarity, a les escales de la Catedral de Girona. / David Subirana

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Segon fitxatge de la temporada per a l'Uni Girona. Després de la incorporació de Laura Peña i sense comptar amb l'aterratge a la banqueta de Laura Antoja, el club gironí va anunciar la incorporació de Regan Magarity, que signa per a una temporada. La sueca actua en la posició d'interior i ha rescindit contracte amb el Basket Landes.

«Estem molt contents d'anunciar el seu fitxatge», va explicar la directora esportiva de l'entitat, Laia Palau, que continua: «Crec que pot aportar-nos molta capacitat d'anotació en pintura, arriba sent l'MVP de la Copa de França. Disposa de fonaments molt bons d'esquena al cèrcol, dins de pintura, en transició, amb bon tir des de mitjana distància. És una jugadora dura i física. Per acompanyar Labuckiene Tolo, serà un joc interior amb bastant contundència».

Regan ha brillat en les dues darreres temporades al Basket Landes. La temporada 22-23 va fer una mitjana de 12,3 punts, 7,5 rebots i 14,8 de valoració per partit, mentre que a l'Euroleague Women va ser la principal referència ofensiva de l'equip amb 13,6 punts, 6,7 rebots i 14,8 de valoració per partit. Magarity és internacional absoluta amb la selecció de Suècia.

«Girona, ja sóc aquí»

De les primeres coses que va fer Magarity en arribar a la ciutat, va ser visitar Temps de Flors. La jugadora sueca, que s'afegeix a Laura Peña, Magali Mendy, Rebekah Gardner (tot i que podria marxar), Binta Drammeh, Giedre Labuckiene, Irati Etxarri i Marianna Tolo com a integrants de la plantilla que dirigirà Antoja amb contracte, va aturar-se a la Catedral, on va produir-se la sessió de fotografies enviades pel club, que també va aprofitar per éspremer la imaginació amb un vídeo en què Magarity exclama «Girona, ja sóc aquí». Les primeres paraules de la nova peça de l'Uni Girona.

Sembla que Laia Palau està anant per feina, aquests dies. Després d'una temporada complicadíssima i amb un final decebedor, perquè l'equip, en cap moment, va donar mostres reals d'aspirar a competir el títol de Lliga, quedant eliminat en els quarts de final contra el Barça, un acabat d'ascendir, la directora esportiva de l'Uni està tancant operacions a bon ritme.

Perquè a les altes esmentades, també s'han confirmat baixes de jugadores que ja no tornaran a Fontajau. Començant pel tècnic, Bernat Canut, i seguint amb Shay MurphyCecilia Muhate i Laia Flores, a qui el club no va voler renovar.

Operacions pendents

En les pròximes setmanes, Palau encara tindrà operacions pendents. Encara cal definir el futur d'Ornella Bankolé, la capitana María Araújo, Nora Galve, Brittney Sykes i Faustine Parra, que acaben contracte. No totes continuaran. A més, hi haurà més incorporacions, esclar. A Fontajau asseguren que la plantilla serà competitiva i que estarà en disposició de lluitar per les competicions que disputi.

Subscriu-te per seguir llegint