El Reial Madrid denuncia a la Fiscalia els insults a Vinícius

El club condemna el "delicxte d'odi" patit el seu jugador a Mestalla

Vinicius protesta durant el partit a Mestalla

Vinicius protesta durant el partit a Mestalla / Ivan Terron / Afp7 / Europa Press

EP

El Reial Madrid ha mostrat la seva "més enèrgica repulsa" i ha presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat pels insults racistes proferits contra el seu jugador brasiler Vinícius Júnior en el partit de LaLiga Santander contra el València, disputat aquest diumenge a Mestalla, que consideren que és "delicte d'odi".

"El Reial Madrid CF mostra la seva més enèrgica repulsa i condemna els fets succeïts en el dia d'ahir contra el nostre jugador Vinícius Júnior. Aquests fets constitueixen un atac directe al model de convivència del nostre Estat social i democràtic de dret", ha manifestat el club en un comunicat.

Anuncien, en aquest, que "tals atacs constitueixen a més un delicte d'odi", per la qual cosa el club ha presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat, en concret davant la Fiscalia contra els delictes d'odi i discriminació, perquè "s'investiguin els fets i es depurin responsabilitats".

"L'article 124 de la Constitució espanyola estableix com a funcions del Ministeri Fiscal promoure l'acció de la justícia en defensa de la legalitat i dels drets dels ciutadans i de l'interès públic", s'ha defensat el club blanc.

Així, davant la "gravetat" dels fets succeïts, el Reial Madrid ha acudit a la Fiscalia General de l'Estat "sense perjudici de la seva personació com a acusació particular en els procediments que s'iniciïn".

Vini Jr. es va negar a jugar a Mestalla en assenyalar els insults racistes d'una part de la graderia de l'equip 'che'. L'àrbitre De Burgos Bengoetxea va iniciar el protocol contra el racisme i es va emetre un advertiment per megafonia. Amb tot, la trobada va seguir i Vinícius va ser expulsat poc després en una acció en la qual va colpejar a la cara a Hugo Duro.

Moviment contra la intolerància i AFE també denuncien

Per part seva, Moviment contra la Intolerància (MCI) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) també han presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat pels insults racistes proferits a Vinícius.

Totes dues organitzacions han rebutjat per complet l'"inadmissible comportament d'alguns aficionats", entenent que s'ha d'actuar ja, "i de manera contundent, davant fets tan greus que, per desgràcia, no són aïllats".

AFE va recordar que ha demanat en reiterades ocasions una reunió del Ple de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport, de la qual forma part l'associació, "sense haver rebut resposta de moment".

"Tant AFE com a Moviment contra la Intolerància reclamen la convocatòria immediata d'una reunió del Ple de l'Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia i del Plenari de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport", assenyalen.

AFE i MCI consideren que la LaLiga, la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el Govern disposen dels "mecanismes disciplinaris necessaris per a actuar amb la suficient contundència davant aquesta mena d'actes".

"Tant el Govern com la Fiscalia poden i han de prendre cartes immediatament en aquest assumpte per a adoptar les mesures necessàries davant fets de tal gravetat. No tot val en l'esport, en el qual s'acullen autèntics delinqüents que han de ser repudiats i sancionats amb la contundència que mereixen", subratllen.

Segons el parer d'AFE i Moviment contra la Intolerància si no s'adopten ja mesures contundents, Espanya continuarà "fracassant com a societat" davant fets que traspassen les seves fronteres i que estan danyant "d'una manera irreparable" la imatge del país.