Marc Gasol jugarà demà amb el Bàsquet Girona a Fontajau, contra el Baskonia, el darrer partit de la temporada. La incògnita de si serà també el darrer de la seva carrera es mantindrà unes setmanes o uns mesos més, perquè, segons ha explicat aquest matí, encara no ha pres cap decisió. "Ha de ser un partit de celebració amb l'afició, ja arribarà el moment de prendre una decisió amb la tranquil·litat d'haver-ho donat tot", ha assegurat. El pivot també ha dit que "en l'àmbit físic estic disponible per jugar demà. Vull acabar la temporada amb els companys a la pista, per a mi és especial poder fer-ho amb 38 anys i amb tots els quilòmetres que he fet. Serà especial per a mi. La decisió sobre el meu futur la prendré amb la distància. Analitzaré la fotografia general de la temporada i estudiaré si estic preparat per afrontar el repte".

El president, fundador i jugador del Bàsquet Girona ha comparegut aquest matí per fer balanç de la temporada a les portes de tancar el curs demà, amb la salvació a la butxaca, a casa contra el Baskonia (20.30h). De pistes sobre el futur n'hi ha hagut poques o, directament, cap. Gasol ha destacat que s'hi posaran a partir de dijous perquè demà només estan centrats a gaudir del partit i tenir un bon comiat de temporada a Fontajau. Precisament Aíto tindrà per aquest duel tota la plantilla disponible menys Jenkins, que arrossega molèsties.

Gasol també ha parlat de la gran resposta social "de Girona i tot el territori" al projecte del Girona a l'ACB, que ha dut a Fontajau un 95% d'ocupació i molts partits fregant el ple. "El suport i l'ambient i la predisposició a animar fins i tot quan hi havia moments que costava ha sigut espectacular. La gent ha respost sempre de manera molt positiva. S'està creant a poc a poc un sentiment especial i una relació de doble sentit entre els seguidors i l'equip. Per a nosaltres l'afició és una part molt important".

Sobre la temporada, i com va viure el partit de Saragossa on es va tancar la salvació, Marc Gasol ha assenyalat que "ha sigut un curs ple de reptes i obstacles que, per sort, hem pogut anar superant. Per això ara vull gaudir del partit de demà, i a partir de dijous ja valorarem aspectes de futur". Sobre la taula, a banda de la seva decisió sobre si continua jugant o es retira, hi ha d'altres temes com si es mantindrà l'aposta per Aíto García Reneses a la banqueta, o quins jugadors de l'actual plantilla es quedaran. En el seu parlament també ha recordat que el Bàsquet Girona ha estrenat nova directora general, Stefi Batlle, i ha aprofitat per agrair la feina de l'anterior CEO, Xevi Gasau, "que ha fet una feina magnífica".

Per al president la permanència a l'ACB és un èxit esportiu, però valora que "això va més enllà del primer equip, encara que sigui la part que té més focus". En aquest sentit, ha valorat el primer any d'entesa amb l'Uni a la base, al costat de Laia Palau, amb èxits importants com el bon paper de l'equip júnior al Campionat d'Espanya. "Tenim ganes de continuar construint i millorant la base. Estem reordenant l'estructura del club per fer les coses millor i mirem a 5 o 10 anys vista".