«Es retallen les llibertats de les persones»

El Tordera comença la fase d'ascens a Lliga Femenina 2 sense saber si podrà comptar amb Martin

El Tordera, guanyador de la Copa Catalunya

El Tordera, guanyador de la Copa Catalunya / FCBQ

Jordi Bofill

Jordi Bofill

«Per a nosaltres, ser a Màlaga és un premi», comenta, orgullós, Marc Delemus, l'entrenador d'un Tordera que s'estrena avui en la fase d'ascens a Lliga Femenina 2. El filial de l'Uni juga el primer partit contra el Distrito Olímpico (17 hores). Demà jugarà contra El Palo i dissabte acabarà amb el Loiola. El primer de grup puja directe, mentre que els segons classificats disputaran un nou play-off diumenge a la recerca de les dues places restants, que completin els sis ascensos que estan en joc.

A hores d'ara, la Federació Espanyola de Bàsquet no ha donat resposta a la inscripció de la blanenca Kendall Martin per la seva condició de transsexual. «Estem a l'expectativa i viatjarà amb nosaltres, perquè ella és campiona com ho som tots nosaltres», defensa Delemus, fent valdre el títol de campiones de Catalunya obtingut a Manresa i criticant, amb fermesa, el tracte que està rebent la seva jugadora. «S'estan retallant les llibertats individuals de les persones. No parlem d'una jugadora que faci cinquanta punts per partit, parlem d'una noia de divuit anys que encara s'està formant, que ha hagut de passar moltes coses i tan sols pretén complir el somni de jugar a bàsquet, el mateix que el de tantes altres noies. Sincerament, no entenc com al segle XXI encara hi ha aquests prejudicis».

Confiança intacta

El Tordera duu onze victòries consecutives. «Tenim potencial i ens hem acostumat a guanyar, tot i que no sempre hem jugat bé. Hem sabut competir quan ha tocat competir, administrant positivament els avantatges. La dinàmica és bona, el vestidor creu en les seves possibilitats i intentarem demostrar els motius pels quals som les actuals campiones de Catalunya», assegura.

En una competició tan curta com aquesta, en què tot es defineix en tres dies -màxim quatre, si s'acaba segon de grup-, qualsevol relliscada penalitzarà. «Em preocupa especialment el primer partit, perquè Distrito és un gran equip, amb la millor base de la competició. L'estrena sempre marca el camí; perquè si perdem, estarem obligades a guanyar tot el que quedi». L'aspiració del club és l'ascens. «Ho donarem tot, amb la màxima il·lusió».

Subscriu-te per seguir llegint