Taylor, Colom, Sorolla, Garino, Prkacin i Figueras tenen contracte amb el Girona però amb diverses clàusules de sortida

L'escorta americà i el base andorrà només poden marxar si denuncien el contracte; en el cas dels altres quatre, l'opció de tall és tant del club com del jugador

Kameron Taylor busca una espectacular cistella en el partit contra el Baskonia

Kameron Taylor busca una espectacular cistella en el partit contra el Baskonia / SERGI GERONES/ACB Photo

Jordi Roura

Jordi Roura

El director esportiu del Bàsquet Girona, Jordi Plà, ha detallat aquest matí que hi ha sis jugadors de la plantilla d'aquesta temporada amb contracte per a la temporada vinent, tot i que amb diverses clàusules. D'entrada Quino ColomKameron Taylor van signar per un curs més amb una opció de sortida que només s'aplicaria en cas que ells mateixos l'activessin, abonant una clàusula. També tenen contracte Jaume Sorolla, Pol Figueras, Roko Prkacin i Pato Garino, encara que en aquest cas, l'opció de tall és doble, tant del club com dels jugadors, per la qual cosa, tampoc està garantida la seva continuïtat. Plà també ha deixat clar que malgrat que la resta de l'equip acabi la seva vinculació (Vila, Fjellerup, Gasol, Hill, Jenkins, Miletic i Hanzlík, que estava cedit pel Baskonia), n'hi ha alguns que tenen opcions d'ampliar el contracte. "Tenim la idea de què volem fer, però no la direm encara perquè els jugadors no la saben", ha subratllat. I en aquest sentit ha dit que la incertesa sobre què decidirà Marc Gasol sobre el seu futur "és secundària" i no influeix a l'hora de confeccionar la propera plantilla, que intentarà ser "competitiva" i amb jugadors amb ganes de progressar.

Sobre la banqueta, Jordi Plà ha assegurat que no hi ha cap decisió presa. Segons el director esportiu, tant el club com Aíto s'han agafat uns dies per acabar de valorar la temporada i acabar decidint "si pels motius que sigui continuem plegats o cadascú segueix el seu camí". Tot i que Plà ha dit que "no hi ha cap indici" en cap direcció, ara per ara el veterà entrenador sembla més a fora que a dins del club. Jordi Plà ha fet un balanç positiu de la temporada perquè l'objectiu principal, el de la permanència, s'ha complert: "l'únic que volíem era ser un dels millors 16 equips de la lliga, i ho hem fet", ha subratllat. En aquest sentit, ha afegit que "el curs ha tingut dues parts diferenciades, una primera on fins al febrer, després d'un inici complicat, s'ha evolucionat i la consistència en el joc ens va dur a obtenir bons resultats i una segona on després de l'aturada per la Copa i els partits de seleccions ens ha costat. Estem analitzant perquè en aquests tres mesos darrers només hem tingut moments puntuals bons".

La lliga ACB de la temporada 2023/24 arrencarà sobre el 23-24 de setembre i, per tant, la pretemporada pel Girona s'obrirà al voltant del 15 d'agost. Plà ha dit, però, que el curs vinent arrenca dilluns amb la campanya de renovació d'abonaments i ho ha aprofitat per agrair el suport de l'afició a Fontajau, recordant l'elevat índex d'ocupació del 95% del pavelló, "un dels més alts de la competició". Pel curs que ve la idea és "Intentar fer una bona plantilla dins les nostres possibilitats, amb jugadors amb ganes de créixer. Farem el millor equip possible i si treballem i fem el que hem de fer tindrem consistència en el joc i això ens portarà als bons resultats".

Subscriu-te per seguir llegint