Històric. El CEEB Tordera és equip de Lliga Femenina 2 després d’endur-se un partit boig davant el Gran Canària (61-63). El filial de l’Uni Girona estava quinze punts per sota a l’inici del darrer quart, però amb un parcial final de 8-26 ha aconseguit una remuntada que semblava impossible. I mira que era fàcil rendir-se després de la segona part del Gran Canària, molt superior, però les campiones de Copa Catalunya no han defallit i, gràcies al seu caràcter i una pluja de triples espectacular, tornaran a casa amb un ascens a la butxaca. “Ho hem aconseguit a còpia d’orgull, triples i treball, perquè teníem el partit perdut”, celebra el tècnic Marc Delemus.

I això que els primers cinc minuts ha costat engegar motors (7-2), però Mar Ibern ha fet entrar el Tordera al partit amb un triple que Marina Serra ha emulat en la següent jugada. La rauxa anotadora, però, ha sigut per dues bandes, i el joc ofensiu d’un i altre equip ha fet que el primer quart mantingués la igualtat (18-17). Però fins aquí, perquè el segon període del Gran Canària ha sigut demolidora. El filial de l’Uni s’ha vist sorprès en tornar a la pista i la distància al marcador ha començat a eixamplar-se. Tot i la reticència inicial d’Ibern, el parcial dels últims set minuts (11-2) ha condemnat el CEEB Tordera, molt superat al rebot, a anar al descans 15 punts per sota (37-22). 

En aquest punt i davant un Gran Canària superior, hagués estat senzill perdre la il·lusió de competir a Lliga Femenina 2, però aquest equip té esperit i no ha abaixat els braços. Tal com havia fet en l’inici, el Tordera ha competit de tu a tu demostrant perquè ha arribat on ha arribat. La diferència no ha augmentat al tercer quart i, en un exuberant inici del darrer, anotant un triple rere l’altre i cada cop amb més confiança, el filial de l’Spar Uni Girona s’ha posat a dos de la gesta (57-55). I la remuntada ha passat de miratge a realitat. I quina realitat. Un parcial de 6-25 s’ha traslladat en un avantatge de tres punts quan faltaven tres minuts. L’ascens en joc, i l’han guanyat. “Era un cara o creu, i ha sigut increïble”, explica Delemus, “estem en un núvol”. I aquest núvol es diu Lliga Femenina 2, on la temporada que ve el Tordera, filial de l’Uni, es trobarà amb un equip gironí, el GEIEG.