El Tordera assumirà l'ascens a la Lliga Femenina 2 i vol mantenir l'acord amb l'Uni

El tècnic Marc Delemus revela que en breu mantindran una reunió amb Laia Palau i Pere Puig per allargar l'entesa que els fa clubs vinculats

El Tordera celebra l'ascens a Lliga Femenina 2

El Tordera celebra l'ascens a Lliga Femenina 2 / Javi Gallardo

Jordi Roura

Jordi Roura

L'ascens de l'equip de bàsquet a la Lliga Femenina 2 té revolucionat Tordera des de diumenge al migdia. L'equip de Marc Delemus ha protagonitzat una temporada per emmarcar, amb el títol de Copa Catalunya i, ara, a més, una plaça a la tercera categoria del bàsquet femení espanyol. El club del Maresme no deixarà escapar l'oportunitat i, per si hi havia algun dubte, el tècnic Marc Delemus assegura que estan preparats per assumir el repte de competir a Lliga 2 i que, a més, ho volen fer de bracet amb l'Uni Girona, amb qui pretenen ampliar l'acord de vinculació de fa un any.

«Quan vam saber que ells trencaven l'entesa amb el GEiEG els vam proposar nosaltres que féssim la vinculació. El Tordera pertany a la Delegació de Girona de la Federació i els vam dir que érem l'equip de més categoria de la demarcació. S'han portat superbé amb nosaltres, mai ens van exigir ni demanar res, ni l'ascens», explica Delemus. Però, ves per on, el CEEB Tordera Uni Girona ha firmat una campanya extraordinària i diumenge, a El Palo, va certificar el salt de categoria tombant el Gran Canària (61-63) amb una remuntada èpica de 15 punts al darrer quart. Un objectiu, el de pujar de categoria, que «amb l'Uni o sense nosaltres ja volíem perseguir i si no hagués pogut ser aquest any, el que ve ho hauríem tornat a intentar».

L'escenari, per tant, passa ara per una nova trobada imminent amb Laia Palau i Pere Puig per certificar que l'entesa s'allarga. «La nostra idea és continuar i pel que ens arriba, la idea de l'Uni també és la de seguir vinculats. Estem contents de com han anat les coses aquesta temporada», apunta Delemus. El Tordera és un club molt jove, que tot just fa cinc anys feia la Final Four de Segona Catalana, i a base de treball ha arribat a la tercera divisió espanyola. Al municipi, tradicionalment vinculat a l'hoquei, no es parla de res més.

Marc Delemus, un tècnic gironí, porta dues temporades a Tordera. Destaca «l'ambient» que han aconseguit en els partits com a local i que «gent que no sabia que hi havia un pavelló al poble l'hagin descobert». Han creat una autèntica família, amb jugadores de casa (dues de Tordera, dues de Blanes, una de Malgrat, una de Caldes, una de Cassà, dues de Girona...), i moltes ganes de créixer. Tot el municipi s'il·lusiona amb la disputa de la Lliga Femenina 2 i per això els directius ja han començat a buscar els recursos necessaris per fer front al repte.

L'èxit de diumenge va ser tan gran que fins i tot el capità de l'avió que els duia de tornada de Màlaga a Barcelona diumenge a la nit els va felicitar, i tots els passatgers els van dedicar un aplaudiment. Dels últims 15 partits el Tordera només n'ha perdut un, el primer de la fase d'ascens contra Distrito Olímpico, l'altre ascendit. «Vam arribar a Màlaga amb 11 triomfs seguits, vam perdre el dotzè, i vam guanyar el tretzè, el catorzè i el quinzè», destaca el tècnic, que l'any que ve s'il·lusiona amb un projecte que també es beneeix des de l'Uni Girona.

Subscriu-te per seguir llegint