Aíto García Reneses no continuarà entrenant al Bàsquet Girona

Pedro Martínez (BAXI Manresa) és una alternativa real a l'adéu del madrileny, que ha salvat l'equip en la seva estrena a la Lliga ACB

Aíto García Reneses

Aíto García Reneses / MARC MARTI FONT

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Un any ha estat suficient. El Bàsquet Girona ha comunicat que Aíto García Reneses no continuarà a la banqueta de Fontajau, tot i el fet d'haver aconseguit la permanència en l'estrena de l'equip a l'ACB. El preparador madrileny, un històric del bàsquet, ha aportat prestigi i credibilitat a l'entitat presidida per Marc Gasol, que durant un temps va somiar en cotes més altes que la simple salvació. L'aposta pel creixement dels joves, un dels pilars bàsics del projecte, va tenir recorregut fins que l'aturada de seleccions va estar a punt de fer explotar-ho tot pels aires. I l'equip, que malgrat els dubtes es va salvar, acabant en quinzena posició i un balanç d'onze victòries i vint-i-tres derrotes, va anar perdent el bon impacte que havia construït al llarg del curs. I això ha pesat.

La sensació de desgast que s'ha viscut en el tram final de temporada ha pogut precipitar el comiat d'Aíto, a qui el club li ha volgut «agrair la seva tasca realitzada al capdavant de l'equip i li desitja el millor en els seus propers reptes». L'anunci no és cap sorpresa i des de fa setmanes que des dels despatxos es treballa en el substitut del madrileny. Trobar el nou entrenador passa a ser l'objectiu número u del Bàsquet Girona, que també té pendent definir el futur a la pista de Marc Gasol, que s'ha guanyat el dret a decidir-ho quan i com vulgui. Només faltaria.

Aquest és el segon moviment dels de Fontajau un cop acabat el campionat de Lliga, després de l'anunci de Steffi Batlle, com a nova CEO del club. S'espera un estiu mogut, perquè Taylor, Colom, SorollaGarinoPrkacin Figueras tenen contracte amb el Girona però amb diverses clàusules de sortida. I amb els altres jugadors no es pot descartar res de res.

El retorn de Pedro Martínez

Pedro Martínez, del BAXI Manresa, és una alternativa real per suplir Aíto García Reneses. El tècnic català va ser el darrer tècnic de l'Akasvayu Girona (2007-08), on va entrenar l'actual propietari, president i pivot de l'entitat gironina. Entre ells, hi ha una magnífica sintonia. Tant, que Martínez ja va sonar el curs passat. I, tampoc és cap sorpresa, Martínez, que té contracte, no tanca la porta a sortir del Manresa. Aquesta setmana, en una entrevista al canal de Twitch 'La barra del Nou Congost', va afirmar entre rialles que «si hi ha alguna oferta d'algun equip important, ara és el moment de rebre-la. I, des d'aquí, si m'escolta algú, que em truqui. Perquè de moment no m'ha trucat ningú».

El Girona no seria l'únic equip que pensa en Pedro Martínez, ja que hi ha un club d'Eurolliga al darrere interessat en els seus serveis. Tampoc és descartable que continuï a la capital del Bages, però sí que hi ha algunes incògnites que encara ha de solucionar. «Necessito que el club m'expliqui quin és el projecte esportiu de la temporada vinent: quins jugadors continuaran, quins tindrem, de quines possibilitats econòmiques estem parlant, si participarem en competicions europees... Entenc que molt aviat es posaran en contacte amb mi i ja em diran». Respecte al significat d'aquest 'aviat', va revelar que «entre aquesta setmana i la vinent. No hi ha pressa, perquè no hi ha foc. I sempre dic que aquí ningú no és imprescindible perquè el club està per sobre de tothom». El primer pas per al seu retorn a Fontajau era l'adéu d'Aíto i aquest ja s'ha produït. Veurem quin és el següent.

Subscriu-te per seguir llegint