La Bisbal, capital del tennis

Una jornada inclusiva, on 250 escolars van poder practicar l’esport amb cadira de rodes, obre deu dies intensos que tenen el punt central en el torneig internacional femení que s’obre dilluns

Jornada de tennis inclusiu al CT La Bisbal abans de l'inici del Torneig Internacional de tennis femení, que estrena categoria WTA 125.

Jornada de tennis inclusiu al CT La Bisbal abans de l'inici del Torneig Internacional de tennis femení, que estrena categoria WTA 125. / CT La Bisbal

Jordi Roura

Jordi Roura

La Bisbal, capital del Baix Empordà, ho és també des d’ahir i fins el proper diumenge 11 de juny, del tennis. Una jornada inclusiva, on 250 escolars del municipi i d’altres centres de Girona van poder descobrir com es practica aquest esport en cadira de rodes, va obrir un calendari de deu dies intensos que tindran el seu punt central, a partir de dilluns, amb la disputa del torneig internacional femení que fa el salt a la màxima categoria, WTA 125, repartint 115.000 dòlars en premis. En tot just set anys, des de 2016, quan es va disputar la primera edició amb un torneig ITF de 10.000 dòlars, el Club Esportiu CT La Bisbal ha aconseguit organitzar l’equivalent català al Godó en categoria masculina.

El president de l’entitat organitzadora, Xavier Ponsatí, es mostrava molt satisfet ahir. Primer per l’èxit de la jornada inclusiva, que tenia el suport de Camps Motor i l’Obra Social de La Caixa, i que havia consistit en una exhibició de tennis en cadira de rodes i, tot seguit, amb la possibilitat que els estudiants practiquessin aquesta disciplina damunt la pista. També, a través de la fundació ACELL, van prendre part en la jornada tennistes amb discapacitat psíquica. «A partir de divendres farem un torneig de tennis en cadira de rodes amb vuit participants, i després dilluns arrencarà el torneig internacional femení amb la prèvia, d’on sortiran 4 tennistes que s’afegiran a les 28 assegurades al quadre gran. 

L’Open Internacional Femení Solgironès només tindrà aquesta vegada una representant gironina. Serà Marina Bassols, habitual a La Bisbal. Aliona Bolsova, eliminada ahir a Roland Garros, ha decidit prendre’s la setmana que ve de descans, mentre que Paula Badosa, a qui haurien convidat, es recupera de la lesió que la va deixar fora de París. De moment les dues principals favorites seran Leylah Fernández i Caroline Dolehide. Fins el cap de setmana, però, no es tancarà el quadre principal perquè a La Bisbal hi podrien arribar a jugar, amb la seva categoria WTA125, jugadores entre el 12 i el lloc 50 del món que caiguin a Roland Garros, a través de dues invitacions. «A veure si pogués venir alguna d’entre les 20 primeres», deia ahir Xavier Ponsatí.

A les instal·lacions del CT La Bisbal tot està preparat. El president del club empordanès detalla que amb el salt de categoria han ampliat la grada, que ara donarà capacitat a 800 espectadors. També s’ha millorat la zona de bar i serveis. Ponsatí subratlla que l’accés és lliure, tant per veure aquest cap de setmana el torneig en cadira de rodes, com a partir de dilluns l’Open Internacional femení. «Serà tot un esdeveniment, convido a tothom a venir», garanteix.