El Barça recupera el tron europeu amb una remuntada de campió

L’equip de Jonatan Giráldez demostra fortalesa mental i remunta un advers 0 a 2 en la segona part amb dos gols de Guijarro i un altre de Rolfo

Les jugadores del Barça i l’staff en el moment d’aixecar el títol.

Les jugadores del Barça i l’staff en el moment d’aixecar el títol. / EFE

Laia Bonals

El Barça es torna a asseure en el tron europeu. El conjunt de Jonatan Giráldez va aconseguir remuntar un 0-2 advers en la primera part per superar el Wolfsburg amb dues dianes de Patri com a revulsiu i una de Rolfö (3-2). Les blaugranes recuperen el lloc d’on mai haguessin volgut marxar i sumen la segona Champions de la seva història després de demostrar que dels errors se n’aprèn.

No obstant, de vegades la història és capritxosa i, per demostrar que has evolucionat et força a repetir situacions del passat i el Wolfsburg es va afegir a la causa. Les alemanyes van trigar quatre minuts a trencar l’empat del marcador. Ewa Pajor, letal, va rebentar la pilota des del balcó de l’àrea i, malgrat l’estirada de Paños sobre la línia de gol, la portera blaugrana no va poder evitar que acabés dins la xarxa.

I, amb el gol del Wolfsburg, va arribar el moment de demostrar. que el que s’havia après ha servit, que els sots del camí per arribar a Eindhoven no han sigut en va. El Barça tenia l’oportunitat perfecta per redimir-se i de quina manera ho va fer. El guió de Torí es repetia.

Malgrat l’ímpetu d’Aitana recollint la pilota de dins la xarxa per córrer a posar-la al cercle central, la diana de les alemanyes va adormir el Barça. Amb Patri, Aitana i Walsh pràcticament anul·lades per la pressió, el Barça va estar pobre en idees.

I a poc minuts del descans es va presentar el pitjor malson. Alexandra Popp, després de desfer-se de Mapi León al límit del reglament, va fer i va desfer al seu gust. De cap va rematar una centrada de Pajor per superar Paños.

La primera part se li va fer eterna al Barça, però el descans li va anar de meravella. Qui va capitanejar l’equip va ser qui sempre passa desapercebuda. Patri Guijarro, el far de l’equip blaugrana, sempre correcta i organitzadora, va ressuscitar un Barça en escac i mat. Primer va ser després d’una genialitat de Graham Hansen, que es va desfer de dues defenses en un no-res per servir una centrada mil·limètrica al peu de Patri. La de Palma va rematar amb delicadesa i va celebrar amb ràbia. Eren més a prop.

Als dos minuts, va tornar a ser Patri qui va rematar una centrada d’Aitana Bonmatí colant-se totalment sola dins l’àrea del Wolfsburg. 2-2 i l’afició del Barcelona va explotar amb un crit a l’uníson. Tornaven a estar dins la final.

Contemporitzant, sense pressa, però sense pausa, el Barça es va plantar en terreny rival per imposició. I després d’insistir, Rolfö va fer realitat els desitjos de tot el barcelonisme. L’àrea petita es va convertir en un painball. Després d’un rebuig defectuós de Roord, la pilota va començar a rebotar entre les cames de Mariona i Aitana, sense que cap de les dues pogués la pogués empènyer a la xarxa. Va ser Rolfö qui va creuar la pilota per sumar el tercer al marcador després d’una jugada totalment surrealista.

Amb el 3-2, va arribar el moment d’Alexia. En el minut 89, la capitana redebutava en la Champions després de la lesió. Tota l’afició culer es va posar dreta per rebre sobre la gespa la capitana, que minuts després aixecaria la segona Champions de la història del Barça femení.