El torneig internacional de tennis de La Bisbal dóna el tret de sortida a l’edició més ambiciosa

El torneig s’estrena en la categoria WT 125 amb Rebeka Masarova com a primera cap de sèrie (71a) i el repte de superar-se un cop més

Lucía Cortez, ahir durant la fase prèvia

Lucía Cortez, ahir durant la fase prèvia / Jordi Ramos

Marc Brugués

Marc Brugués

Són dies de nervis i corredisses aquests dies al Club Tennis la Bisbal. Tothom vol que tot surti bé i que l’estrena de l’Open Internacional Femení Solgironès en la categoria WT 125 (amb 115.000 dòlars en premis) sigui oli en un llum. La feina està feta i durant tot l’any els organitzadors han treballat infatigablement perquè el torneig surti rodó una temporada més. «Arribar a aquesta categoria és un somni per a tots. Pràcticament, som els mateixos que fa set anys vam començar aquest projecte i que continuem al peu del canó», explica la directora Marta Sánchez. «Això era un torneig familiar que s’ha fet molt gran perquè som uns culs inquiets i hem tingut sempre la filosofia de créixer», afegeix. Ahir al vespre es va completar la fase prèvia abans de fer el sorteig del quadre final que ha aparellat la primera cap de sèrie, Rebekah Masarova (71a del rànquing WTA), s’enfrontarà a la turca Buyukakcay. Per la seva banda, la blanenca Marina Bassols juga contra l’alemanya Hogbarski. En l’última edició, la vencedora va ser la xinesa Xinyu Wang, que va superar la russa Erika Andreeva. 

Enguany, en la setena edició del Torneig, el club ha fet un pas endavant no només en el salt de categoria a WT 125 sinó que també en infraestructures. Mantenir l’etiqueta del Godó femení és un dels reptes que es marca edició rere edició el torneig i això ha fet que el club hagi comprat uns terrenys al costat de cent metres quadrats per ampliar les instal·lacions i muntar-hi un bar. A més a més, la graderia també ha guanyat capacitat i ara fregarà els mil espectadors per als partits, que es concentraran tots en dues pistes. «Fer un 500.000 és impossible, però sí que estem estudiant ser l’equivalent femení del Godó», assegura Sánchez». En aquest sentit, subratlla el «gran suport» dels trenta patrocinadors i de la vintena llarga de col·laboradors» que té el torneig. 

Bolsova hi serà en dobles

La presència de Masarova o Bassols són alguns dels atractius d’un torneig que també comptarà, finalment, amb la palafrugellenca Aliona Bolsova, això sí, només en la categoria de dobles. Qui no podrà veure el públic per ben poc és Leylah Fernández, finalista de l’Open dels Estats del 2021 perquè, encara que tenia una Wild Card a punt, està competint en dobles a Roland Garros.

El torneig es podrà seguir per streaming, mentre que Ellas de Movistar oferirà els partits a partir dels quarts de final. Teledeporte s’hi afegirà a les semifinals mentre que Esport3 també retransmetrà la final.